Bachelor

Pedagogie van het Jonge Kind

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Amandsberg
Lijkt het jou fantastisch om met kinderen en jongeren te werken en tegelijk hun ouders te helpen bij de opvoeding? Heb je voldoende maturiteit en ben je daarnaast ook nog sociaal? Als Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind wordt dit allemaal mogelijk. Doorheen de opleiding leg je je eigen accenten aan de hand van keuzevakken. Zo kan je je profileren als bijvoorbeeld gezinsondersteuner of inclusiebegeleider.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over deze bachelor

Wat zal je leren?

In deze opleiding leer je alles over de leefwereld van kinderen en jongeren, je leert ouders ondersteunen en zoekt samen naar opvoedingskansen.

Waarvoor kies je?

Je kiest voor een warme opleiding die graag vertrekt vanuit de kracht van mensen. Samen zoeken, samen groeien is het motto van de opleiding.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het eerste jaar focussen we op de rol van het gezin in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. De nadruk ligt op kinderen in volle ontwikkeling.

Wat na je opleiding?

Bachelors Pedagogie van het Jonge Kind hebben de jobs doorgaans voor het kiezen. 96,5% is na één jaar na afstuderen dan ook al aan het werk.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding Pedagogie van het Jonge kind starten met aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties. Ook een verkort traject is mogelijk.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Studeren en werken/gezin combineren

Wil je je studies Pedagogie van het Jonge Kind combineren met werk of een gezin? Dan kan je bij ons een SWITCH-traject volgen, afhankelijk van jouw situatie.

Praktisch: waar volg je les?

De opleiding Pedagogie van het Jonge Kind vindt plaats in de volledig nieuwe campus Sint-Amandsberg. Deze campus heeft tal van zithoekjes om samen te werken.

PJK Academie voor Opvoeding en Coaching

Versterken, verbinden, verrijken. Dat is de baseline van de PJK Academie voor Opvoeding en Coaching. De academie heeft een divers aanbod voor alle professionals en geïnteresseerden van de sectoren kinderopvang, gezinsondersteuning, vakantie- en jeugdorganisaties.

Starten in februari

De opleiding Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind biedt een februaritraject aan waarbij je de opleiding in zeven semesters kan afwerken.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Werken en studeren combineren
Per post
Ik werk als consulent bij Jeugddienst Gent. Mijn taak is om (kwetsbare) gezinnen en jongeren wegwijs te maken in het vrijetijds- en vakantieaanbod in Gent. Ik informeer hen bijvoorbeeld over zwemlessen voor anderstalige nieuwkomers of de voordelen van de Uitpas.
Ayfer Donmez
Oud-student Pedagogie van het Jonge Kind en consulent bij Jeugddienst Gent

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden