Bachelor

Pedagogie van het Jonge Kind

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Amandsberg
Lijkt het jou fantastisch om met kinderen en jongeren te werken en tegelijk hun ouders te helpen bij de opvoeding? Heb je voldoende maturiteit en ben je daarnaast ook nog sociaal? Als Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind wordt dit allemaal mogelijk. Doorheen de opleiding leg je je eigen accenten aan de hand van keuzevakken. Zo kan je je profileren als bijvoorbeeld gezinsondersteuner of inclusiebegeleider.

Over deze bachelor

Wat zal je leren?

In deze opleiding leer je alles over de leefwereld van kinderen en jongeren, je leert ouders ondersteunen en zoekt samen naar opvoedingskansen.

Wat na je opleiding?

Bachelors Pedagogie van het Jonge Kind hebben de jobs doorgaans voor het kiezen. 96,5% is na één jaar na afstuderen dan ook al aan het werk.

Waarvoor kies je?

Je kiest voor een warme opleiding die graag vertrekt vanuit de kracht van mensen. Samen zoeken, samen groeien is het motto van de opleiding.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het eerste jaar focussen we op de rol van het gezin in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. De nadruk ligt op kinderen in volle ontwikkeling.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Praktisch: waar volg je les?

De opleiding Pedagogie van het Jonge Kind vindt plaats in de volledig nieuwe campus Sint-Amandsberg. Deze campus heeft tal van zithoekjes om samen te werken.

Starten in februari

De opleiding Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind biedt een februaritraject aan waarbij je de opleiding in zeven semesters kan afwerken.

Studeren en werken/gezin combineren

Wil je je studies Pedagogie van het Jonge Kind combineren met werk of een gezin? Dan kan je bij ons een SWITCH-traject volgen, afhankelijk van jouw situatie.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding Pedagogie van het Jonge kind starten met aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties. Ook een verkort traject is mogelijk.

Verwante diploma's

Verwante diploma's

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Ik werk als consulent bij Jeugddienst Gent. Mijn taak is om (kwetsbare) gezinnen en jongeren wegwijs te maken in het vrijetijds- en vakantieaanbod in Gent. Ik informeer hen bijvoorbeeld over zwemlessen voor anderstalige nieuwkomers of de voordelen van de Uitpas.
Ayfer Donmez
Oud-student Pedagogie van het Jonge Kind en consulent bij Jeugddienst Gent