Internationale ervaringen

Studeren in het buitenland

Zin om een deel van je studies in het buitenland te doen? Geen probleem. Je kan onder meer kiezen voor een korte verkenning van opvoeding en kinderopvang in een Europese stad (een week). Daarnaast kan je drie tot vijf maanden studeren aan een buitenlandse hogeschool of universiteit.

Stage in het buitenland

Wie een mondiale praktijkervaring wil opdoen, kan tijdens het laatste semester drie maanden naar Afrika, Azië of Zuid-Amerika. Bij een van onze partners word je volledig ondergedompeld in een andere cultuur en andere vorm van ‘early childhood education and care’. In het vak ‘Voorbereiding mondiaal leren’ bereid je je grondig voor.

Internationalisation @ home

Voor wie niet kiest voor een buitenlandse ervaring, brengt PJK de wereld naar Gent. Alle studenten krijgen les van internationale gastdocenten. Het opleidingsonderdeel ‘Opvoeding en beleid in internationaal perspectief’ volg je samen met erasmusstudenten uit heel Europa. Een deel van die lessen gaat dus in het Engels door. Er is ook een studiebezoek om de sector van jonge kinderen te verkennen in Nederland. Wie wil kan ‘buddy’ worden van een erasmusstudent. Je maakt deze student een semester lang wegwijs in Gent en wisselt ondertussen ervaringen uit.

Meer weten over onze internationale mogelijkheden? Ontdek het Engelstalige traject Bridges in Education of contacteer onze verantwoordelijke internationalisering: sofie.debacker@arteveldehs.be of evelyne.eneman@arteveldehs.be.