Bachelor

Pedagogie van het Jonge Kind

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationale ervaringen

Wat is internationalisering?

Heb je zin in een buitenlands avontuur in je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind krijg je de kans om drie tot vijf maanden les te volgen aan een partnerschool- of universiteit in het buitenland. Je kan ook kiezen voor een korte verkenning van een week om opvoeding en kinderopvang in een Europese stad te ontdekken.

Stage

In deze opleiding heb je de mogelijkheid om in het laatste semester drie maanden stage te lopen in het buitenland. Bij een van onze partners word je volledig ondergedompeld in een andere cultuur en een andere vorm van ‘early childhood education and care’. In het vak ‘Voorbereiding Mondiaal Leren’ bereid je je grondig voor.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan dit.

Alle studenten krijgen les van internationale gastdocenten. Het vak ‘Education and Policy Making in an International Perspective’ volg je samen met buitenlandse studenten. Er is ook een studiebezoek om de sector van jonge kinderen te verkennen in Nederland. Wie wil kan ‘buddy’ worden van een buitenlandse student. Je maakt deze student een semester lang wegwijs in Gent en wisselt ervaringen uit. Op die manier kan jij dan weer je Engels een boost geven.

Wil je meer? Dan kan je kiezen om alle vakken van het vierde semester in het Engels te volgen in een internationale groep. Zo geef je een extra internationale toets aan je opleiding. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Meer weten over onze internationale mogelijkheden? Alle informatie vind je hier of contacteer onze verantwoordelijken voor internationalisering: evelien.barbion@arteveldehs.be of evelyne.eneman@arteveldehs.be.