Loopbaancoach

Meteen na haar studies kreeg Debby de kans om bij SBS SkillBuilderS als loopbaancoach aan de slag te gaan. Hieronder getuigt ze over de invulling van haar job. Een vollediger jobprofiel vind je hier.

Afgestudeerde PJK’er Debby Jacobs aan het woord

“Motiveren, stimuleren en waarderen.”

“Als loopbaancoach sta ik in voor de coaching van werkzoekenden. Dit zowel individueel als in groep. Hierbij neem ik vanuit mijn opleiding PJK de handvaten voor coaching zeker mee. Het motiveren, stimuleren en waarderen van jonge en oudere volwassenen is een belangrijk onderdeel van mijn job. Ook ontmoeting en verbinding realiseren door kleine evenementen te organiseren, lukt me aardig.

Voorts ben ik aan de slag met netwerken en de insteek van talentgericht werken: doelgericht stappen zetten, vertrekkend vanuit de kracht van elk individu. De focus ligt op het versterken van de competenties van de werkzoekende. Een leuk aspect aan mijn job vind ik het SAMEN aan de slag gaan. Helemaal in de lijn van de PJK-opleiding, werk ik steeds vanuit een reflectieve, (zelf)kritische maar waarderende basishouding.”