Bachelor

Pedagogie van het Jonge Kind

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je reeds credits verworven in hoger onderwijs?

Je kan de opleiding Pedagogie van het Jonge kind starten met aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties (EVK’s). Dat zijn creditbewijzen, getuigschriften of binnen- of buitenlandse studiebewijzen die aangeven dat je een formeel leertraject met goed gevolg hebt doorlopen.

Hoe kan je vrijstellingen aanvragen?

  1. Bekijk eerst even het korte instructiefilmpje. Dit helpt je stap voor stap om je vrijstellingen aan te vragen.
  2. Meer details kan je vervolgens vinden in ons stappenplan. Je vindt er ook een overzicht van de vooropleidingen die recht geven op vrijstellingen.

Heb je reeds een verwant diploma?

Heb je al een verwant diploma hoger onderwijs en wil je graag voltijds verder studeren? Dan kan je bij Pedagogie van het Jonge Kind een verkort traject van twee jaar volgen. In onze informatiebundel krijg je te zien hoe jouw verkort traject er bij Pedagogie van het Jonge Kind zal uitzien. Je vindt er ook het formulier om je traject aan te vragen. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, kan je je inschrijven voor een verkort programma.