Bachelor

Pedagogie van het Jonge Kind

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Waarvoor kies je?

Je kiest voor een warme opleiding die graag vertrekt vanuit de kracht van mensen. Niet beter maar meer. Samen zoeken, samen groeien is het motto van de opleiding. Je kiest bovendien voor een opleiding die zich richt naar verschillende doelgroepen: kinderen en jongeren, gezinnen, pedagogische teams en pedagogische organisaties. Daardoor heb je met dit diploma een brede waaier aan jobmogelijkheden, je bent van vele markten thuis! Klik snel op ‘wat na je opleiding?’.

Naast de theoretische kaders én oefeningen, ga je vanaf het begin van de opleiding op stage. Weten en kunnen wordt meteen geconcretiseerd. De stagelijn bouwt stilletjes op naar je rol als coach, inspirator, leidinggevende. In stage 1 proef je van het werkveld om vanaf stage 2 echt al verandering te brengen. In afstudeerstage neem je de rol van leidinggevende op.

Deze opleiding is opgebouwd uit modules. Elke module van vier of vijf weken wordt afgerond met een evaluatie. Dat is soms een schriftelijk of mondeling examen, maar kan ook een take-home examen zijn of een werkstuk.

Maak je geen zorgen als je niet meteen je weg vindt. Je staat er niet alleen voor. Je kan vanaf de eerste dag een beroep doen op je trajectcoach. Natuurlijk heb je ook een stagebegeleider en kan je steeds een andere vorm van ondersteuning vragen. Duwtje nodig in de rug? We geven het graag. Klik daarvoor op ‘begeleiding op maat’.

 

Tess en Annelynn leggen jullie, a.d.h.v. een kort filmpje, graag uit wat Pedagogie van het jonge kind inhoudt en waarom de opleiding starten aan Arteveldehogeschool een goede keuze is.

Wat en Waarom PJK Tess Adriaansen

Bachelor in de pedagogie van het jonge kind