Bachelor

Pedagogie van het Jonge Kind

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Wat na je opleiding?

Als pedagogisch werker heb je heel wat in je mars! Je bent een kei in talentgericht werken met kinderen, jongeren, ouders én teams. Je kan als geeneen reflectie stimuleren bij jezelf en anderen. Natuurlijk ben je een inspirerende coach en een speelse inspirator. Bovendien kan je heel wat pedagogische expertise inzetten. Je kan dus aan de slag in een waaier van organisaties waarin opvoedingkinderenjongeren en gezinnen centraal staan. Je bent onder meer te situeren in groeps- en gezinsopvang, preventieve gezinsondersteuning, jeugd- en speelpleinwerk, organisaties voor kinderen en jongeren met specifieke opvoedingsnoden, pedagogische begeleidingsdiensten en brugfiguurprojecten. Je werkt bijvoorbeeld in kinderdagverblijven, ondersteuningsdiensten voor onthaalouders, opvoedingswinkels, jeugddiensten, spelotheken of pedagogische begeleidingsdiensten, maar je vindt evengoed je weg buiten de brede sector van opvoeden en coachen. Aan de slag als ondersteuner of als coördinator van een team? We leiden je op zodat je schittert in beide rollen.

Bachelors Pedagogie van het Jonge Kind hebben de jobs doorgaans voor het kiezen. 96,5% is na één jaar na afstuderen dan ook al aan het werk. Het meest voor de hand ligt een baan waarin opvoeding, kinderen, jongeren en gezinnen centraal staan.

Benieuwd? Lees inspirerende verhalen van oud-studenten die met de beide voeten in het werkveld staan.

Bachelor in de pedagogie van het jonge kind: uitstroom

Verder studeren

Heel wat van onze studenten studeert verder. Binnen Arteveldehogeschool kan je versneld een tweede bachelordiploma behalen, bijvoorbeeld Sociaal Werk, Kleuteronderwijs of Lager Onderwijs. Arteveldehogeschool biedt nog een heel aantal andere mogelijkheden om je kennis te verdiepen, waaronder bachelor-na-bacheloropleidingen, postgraduaten en bijscholingen. Ook vanuit de opleiding zelf zetten we trouwens in op vorming. Je vindt alle info op www.pjkacademie.be.

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je nog tal van andere vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding, bijvoorbeeld Master in het Sociaal Werk of Master in de Pedagogische Wetenschappen. Alle informatie hierover vind je op www.ugent.be/studiekiezer. Check ook www.hogeronderwijsregister.be voor studiemogelijkheden in heel Vlaanderen.