Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Sociaal Werk

Personeelswerk (HRM)

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Annaplein

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Hoe ziet je opleiding eruit?

In de afstudeerrichting Personeelswerk (HRM) start je van bij het begin met werkplekleren. Doorheen de opleiding blijven theorie en praktijk continu met elkaar verweven. Zo doorloop je alle belangrijke aspecten van Human Resources Management. Naarmate de opleiding vordert, kan je je profileren in de richting die je zelf wenst uit te gaan.

In het eerste semester loop je twee weken praktijk in het domein van rekrutering en selectie, voornamelijk in interimkantoren. Tijdens het tweede semester maak je gedurende drie weken kennis met loopbaanontwikkeling in een organisatie of via een extern bureau voor loopbaancoaching. Tijdens het tweede jaar maak je kennis met payroll (loonadministratie of sociaal secretariaat) en vorming (opleidingsdienst of gespecialiseerde trainingsorganisatie). In beide domeinen kan je gedurende drie weken praktijkervaring opdoen. In het laatste jaar kan je je profileren. Je kiest zelf een hr-domein als specialisatie (bijvoorbeeld allround hr-medewerker op een personeelsdienst of opleidingsverantwoordelijke). Gedurende tien weken stage krijg je alle aspecten van dit expertisegebied onder de knie. Verder verdiep je je kennis in de praktijk via een bachelorproef. Daarin werk je als groep studenten rond één thema, verspreid over verschillende organisaties.

In het opleidingsprogramma vind je meer gedetailleerde informatie.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden