Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Sociaal Werk

Personeelswerk (HRM)

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Annaplein

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationale ervaringen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen de opleiding Personeelswerk (HRM)?

Studeren

In de afstudeerrichting Personeelswerk (HRM) van de Bachelor Sociaal Werk ga je op studiereis waarbij je op zoek gaat naar interessante en innovatieve praktijken in human resources management.

Stage

In deze opleiding heb je de mogelijkheid om stage te lopen in een buitenlandse vestiging van een internationaal bedrijf.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je in het derde jaar samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Het internationale en interculturele zit zeker en vast verweven doorheen de volledige afstudeerrichting. We ontvangen vaak gastsprekers en je krijgt de kans om internationale conferenties bij te wonen. Veel vakliteratuur komt uit het buitenland en vaak werken bedrijven in een internationale context of maken ze deel uit van een internationale groep. Tijdens je stage kan je contacten hebben met medewerkers uit andere culturen.

En hoe verschilt dit van internationale ervaringen bij het algemeen traject Sociaal Werk?

Studeren

In het algemeen traject Sociaal Werk van de Bachelor Sociaal Werk krijg je de kans om in het derde jaar les te volgen aan een partnerschool- of universiteit in het buitenland. In het tweede jaar ga je sowieso op studiereis naar een Europese stad waar je de stedelijke context en het sociaal werk bestudeert. Je kiest uit Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Boedapest, Brussel, Kopenhagen, Lissabon, Madrid, Manchester, Newcastle, Praag en Stockholm.

Stage

In dit traject kan je je studieperiode in het buitenland combineren met stage via een van onze partners in Europa, Azië, Afrika of Zuid-Amerika.

Internationalisation @ home: zelfde als bij Personeelswerk (hrm)

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden