Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Sociaal Werk

Personeelswerk (HRM)

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Annaplein

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Praktisch: waar volg je les?

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.

De opleiding Sociaal Werk heeft zijn stek op Campus Sint-Annaplein. Deze campus is centraal gelegen in het centrum van Gent. Bioscoopliefhebbers kunnen vlakbij in de Studio Skoop terecht voor films uit alle hoeken van de wereld. Het overdekte winkelcentrum aan de Zuid of de openbare bibliotheek en De Krook liggen op wandelafstand van onze campus. De campus zelf is een sfeervol gebouw in hartje Gent, waar je je in een heerlijke, rustgevende tuin kan ontspannen. Er zijn 24 leslokalen en 1 aula ter beschikking. Daarnaast vind je er nog een uitgebreide mediatheek, een gezellige tuin en een knusse cafetaria.

De campus is vlot bereikbaar met de fiets en er zijn fietsenstallingen aan de campus. Met het openbaar vervoer kan je van aan het Sint-Pietersstation de bus 55, 57, 58, 70, 71, 72, 76, 77 of 78 nemen. Je stapt af aan de halte ‘Gent Zuid’. Van aan station Gent-Dampoort neem je bus 17, 18, 70, 71, 72, 76, 77 of 78 tot aan de halte ‘Lousbergbrug’. Wie met de auto komt, parkeert best in een ondergrondse parkeergarage (Zuid of Reep). Vanaf 1 januari 2020 bant Gent de meest vervuilende auto’s uit de binnenstad. Campus Sint-Annaplein ligt in de nieuwe lage emissiezone (LEZ). Benzinewagens vanaf Euronorm 2 zijn nog toegelaten in die zone, dieselwagens moeten aan de Euronorm 5 voldoen. Meer info op www.lez2020.gent.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden