Iets voor jou?

Je bent nieuwsgierig en wil weten wat podologie is?

In eerste instantie nodigen we je uit om onze website en infobrochure uit te pluizen. Ook heten we je van harte welkom op de infostand van onze opleiding tijdens de SID-in beurs. Tijdens die beurs heb je de kans om je eerste vragen af te vuren.

Geprikkeld om de wereld van de podologie te ontdekken?

Kom de sfeer opsnuiven tijdens de infodagen en laat je onderdompelen op de negende verdieping van Campus Kantienberg. Wij nemen je samen met enkele studenten mee op ontdekkingstocht, vertellen je ons verhaal en tonen je wat je allemaal mag verwachten in de opleiding en je later beroep.

Wat moet ik allemaal weten, kennen en kunnen als podoloog?

Zijn wetenschappen belangrijk?

Toch wel. Je krijgt een stevig pakket paramedische en praktijkwetenschappelijke vakken op je bord, met het accent op natuurwetenschappen. De combinatie tussen theorie en praktijk spreekt je dan ook aan.

Moet ik technisch vaardig zijn?

De meeste dingen leren we je aan, maar je moet natuurlijk wel bereid zijn om met je handen te werken. Je gaat bijvoorbeeld orthesen maken, slijpen en plaatsen, 3D-voetscans uitvoeren en aan de slag met de CADCAM-technologie.

Moet ik sociaal zijn?

Absoluut, want je doelgroep is heel divers: van kinderen en jongeren tot sporters en oudere mensen. Je bent dus best communicatief ingesteld, zodat je in staat bent om te gaan met die verscheidenheid aan cliënten en andere zorgverleners.

Je wil het allemaal eens van dichtbij meemaken?

Kom proefstuderen. We nodigen je uit om samen met de huidige eerstejaarsstudenten plaats te nemen op de schoolbanken en les te krijgen zoals het écht is.

Je bent bijna helemaal overtuigd van jouw keuze?

Ga op zoek naar een podoloog in je buurt en neem contact op met de vraag of je eens mag langskomen om een paar vragen te stellen en of het mogelijk is om de praktijk eens te bekijken. Wie weet nodigt hij of zij jou wel uit om mee te volgen tijdens een behandeling.

Je wil podologie studeren?

Kom zeker langs op een van onze infodagen, zodat we je alle info kunnen meegeven over de opleiding en het beroep.