Wat na je opleiding?

Je job?

Podologen zijn breed inzetbaar en kunnen heel wat verschillende functies uitoefenen, zowel zelfstandig als in dienstverband. Een behoorlijk aantal podologen start een zelfstandige praktijk. Patiënten komen er terecht na verwijzing door een arts. Podologen zijn ook actief in voetklinieken, sport- en fitnesscentra, wetenschappelijke onderzoekscentra, organisaties in de gezondheidszorg en farmaceutische bedrijven.

Vind ik werk met dit diploma?

De gemiddelde zoektocht naar een job bedraagt vier maanden over. Een jaar na afstuderen is slechts 5,1 % van de afgestudeerden met dit diploma werkzoekend (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2016).

De jobkansen verschillen per streek. In sommige regio's is de nood aan podologen hoger.

Liever verder studeren?

Ongeveer 33 % van onze oud-studenten studeert verder. Aan de Arteveldehogeschool kan je via een aangepast traject een tweede bachelordiploma behalen, bijvoorbeeld Ergotherapie of Onderwijs.

We bieden daarnaast nog mogelijkheden om je kennis te verdiepen:

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij je diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een Master in de gezondheidsvoorlichting en -bevordering. Alle info vind je op de studiekiezer. Check ook de websites Register hoger onderwijs en onderwijskiezer voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.

In het Verenigd Koninkrijk ten slotte vind je een Master in Podiatry.