Bachelor

Podologie

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Podologen zijn breed inzetbaar en kunnen heel wat verschillende functies uitoefenen. Een behoorlijk aantal podologen start een zelfstandige praktijk. Patiënten komen er terecht na verwijzing door een arts. Podologen zijn ook actief in voetklinieken, sport- en fitnesscentra, wetenschappelijke onderzoekscentra, organisaties in de gezondheidszorg en farmaceutische bedrijven. Mensen met pijn en bewegingsproblemen krijg je weer op het juiste pad. Kinderen, ouderen, (top)sporters, diabetici of reumapatiënten, je helpt ze allemaal. De gemiddelde zoektocht naar een job bedraagt vier maanden. Een jaar na afstuderen is slechts 5,1% van de afgestudeerden met dit diploma werkzoekend. De gemiddelde zoektocht naar een job bedraagt vier maanden. De jobkansen verschillen per streek, in sommige regio’s is de nood aan podologen hoger.

Na mijn stage kon ik aan de slag in het podologisch centrum van Paul BORGions als biomechanicus voor topsporters. Intussen ben ik doorgegroeid tot manager. Ik ben medeverantwoordelijk voor research en het organiseren en geven van opleidingen.

 

Ine Schops, oud-studente Podologie

Verder studeren

Ongeveer 33% van onze oud-studenten studeert verder. Aan Arteveldehogeschool kan je via een verkort traject een tweede bachelordiploma behalen, bijvoorbeeld Ergotherapie. We bieden daarnaast nog mogelijkheden om je kennis te verdiepen met bachelor-na-bacheloropleidingen, postgraduaten en bijscholingen. Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze vervolgopleidingen die aansluiten bij je diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een Master in de Gezondheidsvoorlichting- en Bevordering. Alle informatie vind je op de studiekiezer. Kijk ook op de website www.hogeronderwijsregister.be voor mogelijkheden