Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Bedrijfsmanagement

Rechtspraktijk

180 studiepunten, met Engelstalige vakken, Februaristart mogelijk, Campus Kantienberg

Hoe ziet je opleiding eruit?

Eerste jaar

Het eerste jaar is voor elke student Bachelor in het Bedrijfsmanagement identiek. Pas als je weet waar je echt goed in bent en wat je graag doet, kan je een keuze maken voor een van onze zeven afstudeerrichtingen. Dat gebeurt aan het einde van het eerste academiejaar. Tijdens dit jaar gaan we trouwens ook volop voor praktijk. Practica, bedrijfsbezoeken en cases verrijken de vakken van je eerste jaar.

Tweede jaar

Vanaf het tweede jaar stomen we je klaar om juridische kwesties tot in de puntjes te ontrafelen. De zes pijlers waar we rond werken, hebben voor jou geen geheimen meer. Er is één constante voor alle vakken van het tweede jaar: je belandt met beide voeten in de praktijk. Je brengt onder andere een bezoek aan de rechtbank, je krijgt gastcolleges van sprekers uit diverse domeinen, je bezoekt de Rechtbank van Koophandel en een advocatenkantoor, gaat mee op studiereis naar Straatsburg en Luxemburg en je doet een kijkstage om te ervaren hoe het er in het echte leven aan toe gaat.

Derde jaar

In het derde jaar zet je de kers op de taart met je stage en je bachelorproef. Je docenten staan vaak met één been in de praktijk en helpen je het werkveld te veroveren. Je bachelorproef test of je de theoretische en juridische kennis, digitale vaardigheden, communicatieve vaardigheden en talenkennis kan inzetten om juridisch advies te geven. Je voert bijvoorbeeld een scan uit van een onderneming of vertaalt complexe wetgeving naar lekentaal voor websites van de Vlaamse Overheid. Bovendien werk je ook aan je basis als vastgoedmakelaar. Een vastgoeddossier kan je zowel juridisch als commercieel begeleiden. Na een jaar stage en een bekwaamheidsproef kan je aan de slag als vastgoedmakelaar. Is België ondertussen te klein geworden? Dan kan je kiezen voor een semester of een stage in het buitenland.