Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Bedrijfsmanagement

Rechtspraktijk

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Verkort traject en vrijstellingen

Verkort traject

Bachelor Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Rechtspraktijk

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak (graduaat/bachelor)? Via een verkort traject behaal je in beperkte tijd een extra diploma Bachelor Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Rechtspraktijk. Hoe je verkorte traject eruit zal zien hangt af van je reeds behaalde diploma.

BEHAALDE DIPLOMA

STUDIEPUNTEN STUDIEDUUR (min.)
Bachelor Bedrijfsmanagement 63 - 76 1 jaar
Bachelor Officemanagement 93 1,5 jaar
Bachelor Communicatiemanagement 93 1,5 jaar
Graduaat juridisch-administratieve ondersteuning 100 1,5 jaar
Overige bacheloropleidingen 118 2 jaar
Overige graduaatsopleidingen 125 2 jaar

Verkort februaritraject

Wil je starten in februari en heb je al een bachelordiploma op zak? Dan kan je hier ook een verkort traject volgen. Maak een afspraak met de trajectbeheerder.

Vrijstellingen

Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen. Die worden toegekend op basis van een aantal EVK’s, voluit ‘eerder verworven kwalificaties’. Dat zijn creditbewijzen, getuigschriften of studiebewijzen uit binnen- of buitenland die aangeven dat een formeel leertraject werd doorlopen. Wil je zo’n vrijstelling aanvragen? Vul dan dit formulier  in. Deze handleiding  kan je helpen bij het indienen van je aanvraag. 

Indien je reeds creditbewijzen behaalde in de Master Handelswetenschappen, Toegepaste Economische Wetenschappen of Rechten aan de Universiteit Gent, kan je standaard vrijgesteld worden voor sommige opleidingsonderdelen. Kijk hier  om een overzicht te krijgen van de standaardvrijstellingen vanuit Handelswetenschappen, hier  voor de standaardvrijstellingen vanuit Toegepaste Economische Wetenschappen en hier voor de standaardvrijstellingen vanuit Rechten.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden