Onze aanpak

Je kiest van bij de start voor het algemeen traject Sociaal werk of de afstudeerrichting Personeelswerk

Of je nu gaat voor het algemeen traject of voor Personeelswerk, sowieso krijg je een wetenschappelijke basis en inzicht in mensen en de samenleving. De theorie koppelen we al vanaf het eerste jaar aan de praktijkervaring die je opdoet.

Onze lectoren en praktijkbegeleiders zijn betrokken bij alle studenten en begeleiden hen zo goed mogelijk. Een positieve en open sfeer maakt het contact makkelijker.

Ondervind je moeilijkheden bij het volgen van de lessen, het studeren, examens …? Een uitgebouwde dienst leerbegeleiding staat klaar om naar jou te luisteren, je te adviseren en eventueel specifieke faciliteiten te verlenen. Trajectbeheerders helpen je bij het uitstippelen van een realistisch studietraject. De ombudsmedewerkers zijn makkelijk aanspreekbaar en kunnen gesignaleerde problemen op korte termijn aanpakken.

Hoeveel lesuren heb ik?

Je hebt gemiddeld 25 uur les per week. Maar ook buiten de lessen moet je aan de slag: opdrachten en oefeningen maken, studeren, lessen voorbereiden ... Alles samen zal je zo’n 40 uur per week investeren in je opleiding.

Krijg ik les in grote groepen?

We werken in verschillende groepsgroottes, ook binnen vakken zelf. Doorgaans bepalen de onderwijsmethodes (practica, groepswerk ...) de grootte van de groep waarin je terechtkomt. We proberen zo veel mogelijk met kleinere groepen te werken zodat we je individueel kunnen begeleiden. De studenten Personeelswerk volgen van bij de start les in een afzonderlijke groep.