Internationale ervaringen

verleg je grenzen verpleegkunde

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Personeelswerk

Studeren

In de afstudeerrichting Personeelswerk van de Bachelor Sociaal Werk ga je op studiereis waarbij je op zoek gaat naar interessante en innovatieve praktijken in human resources management.

Stage

In deze opleiding heb je de mogelijkheid om stage te lopen in een buitenlandse vestiging van een internationaal bedrijf.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je in het derde jaar samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Het internationale en interculturele zit zeker en vast verweven doorheen de volledige afstudeerrichting. We ontvangen vaak gastsprekers en je krijgt de kans om internationale conferenties bij te wonen. Veel vakliteratuur komt uit het buitenland en vaak werken bedrijven in een internationale context of maken ze deel uit van een internationale groep. Tijdens je stage kan je contacten hebben met medewerkers uit andere culturen.