Personeelswerk vs. Human Resources Management

Mens & Samenleving

De opleiding Sociaal werk behoort tot het domein 'Mens & Samenleving’. De afstudeerrichting Personeelswerk beschouwt human resources dus als sociaal-economische uitdaging, op de grens tussen sociologie, psychologie, recht en economie. Spreken maatschappelijk relevante arbeidsgerelateerde thema’s zoals welzijn op het werk, burn-out en duurzame inzetbaarheid je aan? Wil je organisaties en hun werknemers helpen om zich ten volle te ontwikkelen? En wil je je daarnaast een brede visie vormen op menselijk gedrag en de werking van onze hedendaagse samenleving? Dan is deze opleiding vast jouw ding.

Business & Management

Ben je daarentegen meer geboeid door de wereld van 'Business & Management'? Check dan eens de opleidingspagina van het 'Human Resources Management'-traject van de bachelor in het Officemanagement. Deze opleiding bekijkt human resources voornamelijk vanuit een bedrijfsperspectief en richt zich onder andere op strategische en commerciële facetten van het hr-departement. Wil jij vooral aandacht besteden aan employer branding (hoe aantrekkelijk ben ik als werknemer?), talent- en peoplemanagement (hoe talenten van mensen inzetten in je organisatie?) en (meertalige) communicatie? Dan voel je je als een vis in het water in deze opleiding.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden