Wat na je opleiding?

Je job?

Na de afstudeerrichting Personeelswerk kan je aan het werk in de domeinen coaching, rekrutering en selectie en loopbaanmanagement, bijvoorbeeld als hr-medewerker of interimconsulent. Je werkt met en voor werknemers en werkgevers. Afgestudeerden vinden zowel hun weg in de profit- en de socialprofitsector als bij de overheid. 

Vind ik werk met dit diploma?

Wie een job vindt in de beroepssector, doet daar gemiddeld vier maanden over. Wie een job vond buiten de sector, had gemiddeld twee maanden nodig om werk te vinden. Een jaar na het afstuderen is 8,9 % van de afgestudeerden met dit diploma werkzoekend (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2016).

Liever verder studeren?

Zo'n 57,8 % van onze studenten studeert verder. Aan de Arteveldehogeschool kan je via een verkort traject een tweede bachelordiploma behalen, bijvoorbeeld Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs.

Arteveldehogeschool biedt een hele waaier aan mogelijkheden om je kennis te verdiepen:

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je nog tal van andere bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding, bijvoorbeeld Sociaal werkSociologie en Bestuurskunde & Publiek Management.  Alle info vind je op www.ugent.be/studiekiezer.

Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor studiemogelijkheden in heel Vlaanderen.