Bachelor

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

60 studiepunten, Focus op aanleren didactische en pedagogische vaardigheden: word leraar in jouw vak, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Leraar-In-Opleiding (LIO)-traject mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Kattenberg
Heb je al een professioneel of academisch bachelordiploma op zak? Dan is het mogelijk om in een voltijds traject van één jaar of een deeltijds traject van twee jaar jouw Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs te behalen.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Een sneller traject naar lesbevoegdheid in het secundair

Wat zal je leren?

Je hebt genoeg kennis, maar je wil leren hoe je die moet overbrengen. Je bouwt vaardigheden op aan de hand van de vijf aspecten van het beroep van een leraar.

Wat na je opleiding?

Je hebt lesbevoegdheid in de eerste en de tweede graad van het secundair onderwijs, voor sommige vakken ook in de derde en vierde graad.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Kan ik deze opleiding starten?

Om te kunnen starten met een Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs moet je al een professionele of academische bachelor op zak hebben.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Praktijk is een belangrijk onderdeel van je opleiding en bestaat uit ateliers en een stage. Je koppelt theorie aan de praktijk en experimenteert met wat je hebt geleerd.

6 studietrajecten: kies je snelheid

De Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs is flexibel opgebouwd, we bieden zes verschillende trajecten aan afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Opleidingsprogramma en ECTS

Hier vind je het studieprogramma voor de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs, voor zowel het eenjarig traject als voor het dag-, avond- en combitraject.

Inschrijven: praktische informatie

In Vlaanderen moet je een verplichte instaptoets afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen. Deze toets is niet bindend, iedereen mag en kan zich inschrijven.

Vrijstellingen?

Vraag je je af of je recht hebt op vrijstellingen? Ga bij de trajectbeheerder van deze opleiding langs en ga eenvoudig na of je in aanmerking komt.

Starten in februari

Het is mogelijk om de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs in februari en dus bij de start van het tweede semester te starten.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Starten als werkzoekende (via VDAB)

Onder bepaalde voorwaarden kan je met financiële ondersteuning van de VDAB studeren. Deze opleiding komt daarvoor in aanmerking.

Waar volg je les?

De Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs volg je op de campus Kattenberg. Deze campus heeft veel faciliteiten en bevindt zich op een gunstige ligging.

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik ben opgeleid als logopedist en ik wil dat vak ook zeker uitoefenen. Maar ik kom uit een onderwijsfamilie, en het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ideaal zou zijn dat ik een zelfstandige praktijk als logopedist kan combineren met het leraarschap.
Tim Holderbeke
Bachelor Logopedie en student Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Vragen over deze opleiding?

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
T 09 234 95 94
Contacteer via e-mail

Partners in leren

De onderwijsopleidingen van Arteveldehogeschool bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. 

Ontdek het aanbod

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden