Bachelor

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

60 studiepunten, Focus op aanleren didactische en pedagogische vaardigheden: word leraar in jouw vak, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Leraar-In-Opleiding (LIO)-traject mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Kattenberg
Heb je al een bachelordiploma op zak? Dan is het mogelijk om in een voltijds traject van één jaar of een deeltijds traject van twee jaar jouw Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs te behalen.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wil je graag vrijblijvend informatie ontvangen over onze opleiding via begeleid afstandsleren academiejaar 2021-2022? Vul dan dit formulier in om op de hoogte te blijven van onze werking.

Een sneller traject naar lesbevoegdheid in het secundair onderwijs

Wat zal je leren?

Je hebt al veel vakkennis en je wil leren hoe je die kan overbrengen. Tijdens je opleiding groei je stap voor stap in het leraarschap, met focus op praktijk en vakdidactiek.

Wat na je opleiding?

Je hebt lesbevoegdheid in het secundair onderwijs, buitengewoon secundair onderwijs en in het volwassenenonderwijs.

Kan ik deze opleiding starten?

Om te kunnen starten met een Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs moet je al een bachelordiploma op zak hebben.

Flexibele studietrajecten: kies je snelheid

De Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs is flexibel opgebouwd. We bieden verschillende trajecten aan afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Opleidingsprogramma en ECTS

Hier vind je het studieprogramma voor de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs, voor verschillende trajecten.

Inschrijven: praktische informatie

In Vlaanderen moet je een verplichte instaptoets afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen. Deze toets is niet bindend, iedereen mag en kan zich inschrijven.

Vrijstellingen?

Vraag je je af of je recht hebt op vrijstellingen? Neem contact op met de trajectcoördinatie en ga eenvoudig na of je in aanmerking komt.

Starten in februari

Het is mogelijk om de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs in februari en dus bij de start van het tweede semester te starten.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Starten als werkzoekende (via VDAB)

Onder bepaalde voorwaarden kan je met financiële ondersteuning van de VDAB studeren. Deze opleiding komt daarvoor in aanmerking.

Waar volg je les?

De Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs volg je op de campus Kattenberg. Deze campus heeft veel faciliteiten en bevindt zich op een gunstige ligging.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik ben opgeleid als logopedist en ik wil dat vak ook zeker uitoefenen. Maar ik kom uit een onderwijsfamilie, en het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ideaal zou zijn dat ik een zelfstandige praktijk als logopedist kan combineren met het leraarschap.
Tim Holderbeke
Bachelor Logopedie en student Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Vragen over deze opleiding?

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
T 09 234 95 94
Contacteer via e-mail

Artevelde Academy

De onderwijsopleidingen van Arteveldehogeschool bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. 

Ontdek het aanbod

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden