Bachelor

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

60 studiepunten, Focus op aanleren didactische en pedagogische vaardigheden: word leraar in jouw vak, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Leraar-In-Opleiding (LIO)-traject mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Kattenberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Na je opleiding kan je allerlei richtingen uit. Je hebt lesbevoegdheid in de eerste en de tweede graad van het secundair onderwijs, voor sommige vakken ook in de derde en vierde graad. Ook de deuren van het volwassenenonderwijs, tweedekansonderwijs en de ziekenhuisschool staan voor je open. Wie liever begeleider wordt, kan terecht in een internaat. Of je kiest voor een administratieve of coördinerende job. Daarnaast kan je terecht in bedrijven of bij educatieve diensten. Een eigen zaak starten hoort eveneens tot de mogelijkheden.

Beste weg naar een job

Leraar secundair onderwijs is een knelpuntberoep. Scholen zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde leraren. Dankzij deze opleiding kom je goed voorbereid aan de start: Arteveldehogeschool staat symbool voor onderwijs van hoge kwaliteit. Je lerarendiploma zet de deur naar werk wijd open.

Verder studeren

Je kan je lesbevoegdheid vergroten door een extra onderwijsvak te volgen. Je kan dat al doen tijdens je verkorte educatieve bachelor of erna. Verdiep je kennis met een bachelor-na-bacheloropleiding Creatieve Therapie, Buitengewoon Onderwijs, Zorgverbreding en Remediërend Leren of Schoolontwikkeling. Of ga voor het postgraduaat Intercultureel Werken en Coachen. Via een schakelprogramma kan je doorstromen naar een masteropleiding aan Universiteit Gent, bijvoorbeeld Master in de Pedagogische Wetenschappen.

Bijscholingen?

Levenslang leren is een professionele noodzaak voor alle betrokkenen bij onderwijs. Via www.partnersinleren.be vind je een breed aanbod aan bijscholingen en leermateriaal voor het domein onderwijs.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden