Bachelor

Verpleegkunde

240 studiepunten, Afstandsonderwijs mogelijk, Verkort traject in afstandsonderwijs mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Holistische visie op verplegen en organisatie van zorg

"Op Arteveldehogeschool is verpleegkunde veel meer dan alleen verplegen. Via een holistische visie benader je de mens in zijn geheel en heb je zowel aandacht voor het lichamelijke als het psychosociale aspect. Want elke patiënt is anders."

"Wat ik als verpleegkundige zo bijzonder vind aan mijn job, is de zorg voor de patiënt. Ondanks de werkdruk streven we naar kwaliteitsvolle zorg. Telkens wanneer een nieuwe shift start, begint een nieuwe uitdaging. Zo leer ik nog elke dag bij. Verpleegkunde is een warm beroep, waarvoor je je sociale vaardigheden optimaal kan benutten in een medisch-technische omgeving. Een dankbare patiënt maakt je dag."

"Nu ik zelf ook stages begeleid, merk ik hoeveel Arteveldehogeschool investeert in het eigen leerproces. Als student leer je kritisch zijn en in team werken. Het is een zeer intense, maar leerrijke opleiding waarin je niet alleen je grenzen en beperkingen, maar ook je talenten leert kennen. De praktijkgerichte docenten coachen en ondersteunen de studenten in hun groei tot een goede verpleegkundige. De theoretische basis stoomt hen ook klaar voor verdere studies."

Charlotte Bockstal - oud-student Verpleegkunde en verpleegkundige AZ Sint-Lucas Gent