Iets voor jou?

Overweeg je de professionele bacheloropleiding Verpleegkunde te volgen, maar twijfel je of het echt iets voor jou is? Onderstaande checklist helpt je op weg.

Heb ik bepaalde voorkennis nodig?

Neen. Maar natuurlijk behaalde je de eindtermen van het secundair onderwijs. Dan hebben we het niet alleen over specifieke vakkennis, maar ook over vaardigheden zoals zelfstandig informatie analyseren en verwerken, probleemoplossend denken, werk plannen, vlot mondeling en schriftelijk communiceren ... Uiteraard gaat het hier over startcompetenties, die we in de opleiding verder ontwikkelen.

Is Verpleegkundige een moeilijke opleiding?

Alles hangt af van je eigen ingesteldheid: een gezonde dosis motivatie, inzet en een zelfsturende houding zijn onontbeerlijk. Verpleegkunde is een uitdagende opleiding waarin jij als persoon sterk zal groeien: niet enkel in het verwerven van competenties, maar ook in het nemen van verantwoordelijkheid, werken in team ...

Moet ik sociaal zijn?

Als toekomstige verpleegkundige moet je in staat zijn om je in te leven in de situatie van mensen die jouw zorg vragen. Met andere woorden: we verwachten voldoende sociale bewogenheid en een respectvolle houding.