Bachelor

Verpleegkunde

240 studiepunten, Afstandsonderwijs mogelijk, Verkort traject in afstandsonderwijs mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

VDAB-ondersteuning

Je kan je ook inschrijven voor onze opleiding via de VDAB. Omdat verpleegkunde nog steeds een knelpuntberoep is, stimuleert de VDAB de instroom van kandidaten die werkzoekend zijn of deeltijds werken. Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Het opleidingscontract van de VDAB start altijd in september. Meer gedetailleerde info vind je op de website van de VDAB: www.vdab.be.

Voor wie wil studeren via de VDAB, gelden de volgende specifieke inschrijvingsvoorwaarden:

  • Je wordt formeel toegelaten tot de opleiding na een screening door de VDAB
  • Een positief beoordeelde screening wordt bekrachtigd door de verantwoordelijke van de VDAB. Daardoor ontvang je het document 'aanmeldingsformulier inschrijfpunt', ondertekend door de verantwoordelijke van de VDAB

Vrijstellingen

Als je geen aanspraak maakt op vrijstellingen, meld je dan met het ingevulde document aan op het inschrijfpunt om je inschrijving af te werken.

Denk je kans te maken op vrijstellingen, bijvoorbeeld dankzij een eerdere studie of een lagere schijf van de opleiding Bachelor in de verpleegkunde? Ga dan zeker vooraf langs bij een trajectbeheerder (An Aerssens, Kris Hommez en Maaike De Maré) van de opleiding. Maak daarvoor via mail een afspraak: trajectbeheer.vpk@arteveldehs.be.

Inschrijven

Neem bij je inschrijving je laatste aanslagbiljet mee en andere documenten die je inkomen bevestigen (klik hier voor meer informatie). Ter plekke wordt in overleg met de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) je statuut bepaald: beursstudent, bijna-beursstudent of niet-beursstudent. Je betaalt enkel het beursbedrag dat je daarna terugkrijgt via de VDAB.

Heb je de documenten voor je financieel dossier niet bij? Je kan toch al inschrijven. Je betaalt dan het bedrag voor een beursstudent en verbindt je ertoe om ten laatste op de eerstvolgende 1 februari je financieel dossier correct af te werken in overleg met Charlotte Goddeeris van Stuvo.

De verdere administratieve ondersteuning van VDAB-studenten gebeurt door Marleen Huys.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden