Bachelor

Vroedkunde

180 studiepunten, Campus Kantienberg

Vraag je brochure aan per post of via e-mail.

Internationale ervaringen

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Stage of studie in het buitenland

Voor stage en studie (tijdens het derde jaar) zijn de mogelijkheden letterlijk onbegrensd. Finland, Zweden, Estland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal of Rwanda, Oeganda, Vietnam : overal waar baby's ter wereld komen, kan jij een verrijkende ervaring opdoen. Hieraan vooraf doorloop je een selectieprocedure waar taalvaardigheid, interculturele competentie, internationale betrokkenheid, internationale vakkennis en persoonlijke groei worden bekeken.

Ons diploma is trouwens in de hele EU geldig.

Internationalisation @ home

Wie in de eigen hogeschool zijn horizon wil verbreden, kan deelnemen aan de driejaarlijkse ILFG, Internationale Leerstoel Francine Gooris. Dit internationaal vroedkundig congres biedt een waaier aan internationale sprekers en thema’s waardoor je les krijgt van onze eigen docenten én internationale gastdocenten. Een uitgelezen kans om je Engels bij te spijkeren, je opleidingsprogramma te pimpen en een internationaal netwerk uit te bouwen.

Ook de uitwisseling met de eigen terugkomende studenten, is verrijkend en krijgt vorm in een “food fusion” markt.