Wist je dat verpleegkundigen zich niet bewust zijn van de rol die zij uitoefenen als leider? Ze kunnen het herkennen en benoemen bij collega’s, maar niet bij zichzelf ... En dat is zonde! Zou het niet geweldig zijn als we verpleegkundigen een spiegel kunnen voorhouden? Zodat elke verpleegkundige weet hoe ze deze rol als leider invult en waarin men verder kan groeien ... Dat kan! Ga naar https://bit.ly/ClinicalleadershipTSA  en vul de Clinical Leadership Tool for Self Awareness in. Deze tool werd gevalideerd aan de hand van een Delphi-procedure. Als resultaat ontvang je een gepersonaliseerd rapport in jouw mailbox. Op basis van dit gepersonaliseerde rapport kan je navorming op maat volgen.

Inhoud

We gaan van start met een basisvorming: Ready to launch CARMEN om bewustwording rond Clinical leadership centraal te plaatsen. Hierna krijgt de verpleegkundige de kans de Tool for Self Awareness (TSA) in te vullen en een programma op maat vast te leggen. Uiteraard is het ook mogelijk deze tool nu reeds in te vullen om jouw navorming reeds te plannen. Je kan jouw gepersonaliseerde rapport meebrengen naar de basisvorming.

Navormingen: Level up with CARMEN worden ingedeeld op basis van de vijf kerneigenschappen van een clinical leader: klinische expertise, effectieve communicatie, flexibiliteit, verantwoordelijkheidszin en visie op de toekomst. Op basis van het gepersonaliseerde rapport dat je ontving na het invullen van de TSA kan je inschrijven voor vormingsmomenten naar keuze.

Programma

10 maart 2020: Basisvorming – Ready to launch CARMEN (Inzetten op bewustwording van eigenschappen van clinical leadership)

24 maart 2020: Effectieve communicatie (Conflicthantering en Onderhandelen)

21 april 2020: Flexibiliteit en verantwoordelijkheidszin

5 mei 2020: Visie op de toekomst

2 juni 2020: Klinische expertise – Hoe kan jouw hoofdverpleegkundige jou ondersteunen in je groeiproces als clinical leader?

Doelgroep

Verpleegkundigen: hoofdverpleegkundigen, bedside verpleegkundigen, leidinggevenden