Inhoud

Contextueel leidinggeven laat je proeven van deze integratie door te experimenteren met een “contextueel P.O.P gesprek”, de verrassende invloed van het gezin van herkomst op de werkverhoudingen, loyaliteitskwesties op de werkvloer, kennismaking met ons “geven” in het gezin van herkomst en de perspectieven die dit biedt in teams. Daarnaast komen thema’s als weerstand, burn-out, teamconflicten, screeningsgesprekken e.d. aan bod.…
We maken tevens de vertaling van contextuele attitudes naar de werkvloer zoals ondermeer het geven van erkenning, de meerzijdige partijdigheid, de dialoog waarin beider belangen behartigd worden.
Bovendien neemt de kracht van het “rechtstreeks aanspreken” een belangrijke plaats in binnen de werkrelaties.
Er gaat bijzondere aandacht naar het hanteren van “verbindend taalgebruik” binnen je werk als contextueel leidinggevende.
Het belooft een interactieve setting te worden met verscheidene werkmethodes.

Doelgroep

Voor leidinggevenden en beginnende leidinggevenden uit diverse sectoren.

Lesgever: Margo Tilsley

Maatschappelijk assistent - Psychotherapeut.
Opleidingen : relatie- en gezinstherapie; contextuele psychotherapie, voortgezette opleiding gezinstherapie, groepstherapie, psycho-interactiedrama. Bijscholing supervisie TGI, psychodynamisch relatietherapeut, Jurg Willi. Werkervaring als individueel, relatie-, familie- en groepspsychotherapeut in een cggz, in de verslaafdenzorg en psychiatrie, als coördinator in DOG, en als sociaal-interpersoonlijk-intergenerationeel (forum)theatermaker en actrice. Zelfstandige praktijk voor psychotherapie, supervisie, training en vorming. Erkend opleider BVOS (Belgische Vereniging van Opleiders in de Systeemtherapie). Lid van Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) en EFTA.