Uit onderzoek blijkt dat er binnen de revalidatie en begeleiding van kinderen steeds meer familie-gecentreerd gewerkt wordt, wat een positieve invloed heeft op het emotioneel welbevinden van kinderen en ouders en het zorgproces. Hulpverleners werken samen met de ouders en andere gezinsleden van het kind en ondersteunen hen bij het nemen van beslissingen in de behandeling, rekening houdend met hun zorgen en wensen.

In het plenum gedeelte worden de eerste resultaten van onderzoek vanuit de Arteveldehogeschool naar de ervaringen met familie-gecentreerd werken gepresenteerd. Tijdens de interactieve workshops ligt de focus op het delen van expertise en good practices omtrent familie-gecentreerd werken. Aan het einde van de dag kan er tijdens een inspiratiemarkt geproefd worden van succesvolle beroepsproducten en praktijkvoorbeelden die onmiddellijk implementeerbaar zijn binnen de eigen beroepspraktijk.

Op deze dag richten we ons naar alle hulpverleners binnen verschillende settings en organisaties die werken met kinderen en hun sociale omgeving.

 

Programma

9.00 uur Onthaal met koffie
9.30 uur Verwelkoming
9.45 uur De betekenis van familie-gecentreerd werken
Ank Eijkelkamp (Arteveldehogeschool)
10.30 uur Workshopsessie 1
12.00 uur Middagpauze met broodjeslunch
12.45 uur Workshopsessie 2
14.15 uur Pauze
14.45 uur Inspiratiemarkt
16.15 uur

Einde van de studiedag