Inhoud

In de ondersteuningsgroep ‘Fotografie en therapie’ gaan we samen op zoek naar hoe we fotografie kunnen inzetten in het werken met cliënten. Bedoeling is om tot een reeks van activiteiten te komen, meteen toepasbaar in de praktijk.

De reeks komt tot stand vanuit de padletvoorbeelden (bekijk het inspiratieforum, opdrachten van afgelopen studiedag en andere mogelijke opdrachten), aangevuld met nieuwe ervaringen en ideeën. Tussen de verschillende bijeenkomsten kan je activiteiten uitproberen in je praktijk en terugkoppelen naar de ondersteuningsgroep. Zo krijg je feedback en leert iedereen.

We hopen in groepjes te kunnen werken waarbij de problematiek en doelstellingen van jullie therapie zo nauw mogelijk bij elkaar aansluiten. De deelnemers voeren, tussen de verschillende bijeenkomsten, de voorgestelde activiteiten uit bij hun doelgroep. De activiteiten worden op die manier bijgestuurd, verfijnd of uitgebreid.

Als deelnemer ga je na de reeks bijeenkomsten naar je praktijk met een pakket vol activiteiten omtrent fotografie en beelden dat meteen toe te passen is bij jouw doelgroep.

De groep wordt gecoacht door Hedwig Thibaut.

We komen vier keer samen op campus Kantienberg van de Arteveldehogeschool waarbij steeds rekening wordt gehouden met de geldende coronamaatregelen. Indien er niet live kan afgesproken worden, worden de bijeenkomsten verschoven naar een latere datum.