Onze wereld is sterk veranderd het voorbije jaar: zekerheden zijn weggevallen en verandering werd een constante. Het hoeft geen betoog dat élke leidinggevende, élke organisatie, élke medewerker geraakt is door wat er nu gebeurt.  

 

Toch hebben we het voorbije jaar ook al zoveel geleerd, niet in het minst doordat digitalisering sterk is toegenomen en mensen dichter bij elkaar zijn gekomen (virtueel dan). Om te luisteren naar elkaar, om te leren van elkaar en om elkaar te helpen. 

 

Onze HR Breakfast Sessions gaan voort op dat elan. Samen verkennen we het snijpunt van wetenschap, onderzoek en trends op vlak van HR en voorzien we jouw ontbijt van hapklaar inzicht. 

 

Het gaat telkens om actuele topics waarbij één of meerdere experten aan het woord komen die jou wegwijs maken in deze nieuwe wereld van vandaag en morgen. 

Laat ons duidelijk zijn: deze gratis HR Breakfast Sessions zijn niet enkel voor professionals die beroepsmatig met HR bezig zijn, wél voor iedereen die met mensen en voor mensen werkt. 

Da’s iedereen toch? Precies.
 

4 mei - 9u tot 10u - Frank Vander Sijpe (Securex)

Quo Vadis, HR?

Uitdagingen en opportuniteiten in de toekomst.

Het afgelopen jaar dwong ons allen tot 'veranderen’. De wereld ziet er gewoon anders uit.. Maar wat na Corona? Wat is de impact van dit ‘nieuwe normaal’ op trends en prioriteiten in organisaties. En wat betekent dit voor de rol van  HR? Welke thema’s zullen op de organisatie-agenda een prominente plaats innemen? Frank Vander Sijpe, Director HR Trends & Insights bij Securex, is dé persoon om de uitdagingen en kansen die op ons afkomen samen met u te bekijken

 

>> Ja, ik schrijf mij in voor deze HR Breakfast Session.

 

18 mei - BJORN PRINS/HERMINA VAN COILLIE

De mens als motor van uw organisatie.

Autonome motivatie: de drijfveer van een duurzame onderneming.

We staan voor complexe uitdagingen. De veranderlijkheid en de onzekerheid waar we vandaag mee geconfronteerd worden vereist dat we optimaal kunnen functioneren als mens. Tijdens dit webinar bespreekt Björn Prins hoe we bewustzijn (awareness) kunnen trainen op individueel en op collectief niveau om mensen de weerbaarheid en de mentale flexibiliteit te geven waar we vandaag nood aan hebben. 

  • Hoe creëer je persoonlijke stabiliteit?
  • Hoe werk je in lijn met jouw waarden?
  • Hoe creëer je veiligheid in een team?
  •  Hoe creëer je een cultuur waar duurzame groei centraal staat?

Vervolgens neemt Hermina ons mee in de zoektocht naar de elementen die noodzakelijk zijn in een cultuur om de motivatie optimaal te verhogen. 

 

>> Ja, ik schrijf mij in voor deze HR Breakfast Session.

 

17 JUNI - KASIA KAMINSKA

Changemanagement anno 2021 

Recepten voor een organisatie in verandering 

In de wereld van vandaag wordt soms met de boutade gezegd dat “verandering de enige constante is”. Meer en meer wordt van medewerkers verwacht dat zij wendbaar zijn. In het onderwijs wordt ook meer aandacht besteed aan ‘adaptability’, om jongeren te leren omgaan met verandering, en om hen klaar te stomen voor deze VUCA-wereld (Volatiel, Onzeker, Complex en Ambigu).  

 

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, wetende dat de volwassen mens van nature niet (meer) echt ‘change-minded’ is. Hoe pak je ‘change’ dan best aan? En hoe kunnen de laatste wetenschappelijke inzichten ons helpen om niet alleen onszelf, maar ook ons team, onze medewerkers en onze organisaties meer ‘veranderings-bereid’ te maken?  

 

>> Ja, ik schrijf mij in voor deze HR Breakfast Session.

 

28 SEPTEMBER - 9u tot 10u - Tom Dewettinck en Ilse Rasschaert

Do good and be well

Duurzaam en veerkrachtig ondernemen

In een wereld vol verandering moet een bedrijf veerkrachtig zijn. Sommige bedrijven floreren in tijden van crisis en onzekerheid, terwijl andere heel stug met verandering en groei omgaan. Maar wat betekent dat voor een bedrijf: veerkracht? Wat als veerkracht het gevolg is van duurzaam ondernemen en geen doel op zich? En welke accenten binnen duurzaamheid leg je dan het best? 

In dit webinar vertellen twee bedrijven hoe zij elk op hun manier duurzaam ondernemen vertalen in hun dagelijkse praktijken. Hun verhalen zijn een bron van inspiratie voor elke onderneming die veerkrachtiger wil worden.

 

>> Ja, ik schrijf mij in voor deze HR Breakfast Session.

 

19 oktober - 9u tot 10u - Toon Wybo en Nathalie Heyninck

De benefits van werkplekleren voor werkenden

Praktijkgetuigenissen gekoppeld aan inzichten uit onderzoek

Inzichten rond (1) stimulerende factoren voor werkplekleren en (2) leercultuur;

gekoppeld aan de voordelen van werkplekleren voor werkenden. 

 

Aan het woord:

  • een student ervaringsdeskundige 
  • een werkplek met een open leercultuur

Geplaatst in een breder internationaal kader.

 

>> Ja, ik schrijf mij in voor deze HR Breakfast Session.

 
 

19 NOVEMBER - 9u tot 10u - Anouck Van Couter en Ilse Lievens

Werken aan Inclusie en Diversiteit in organisaties

Ilse Lievens en Anouck Van Couter (onderzoekers van het ESF project Level IT out - Improving I&D in tech) zoomen in op het belang van I&D en geven enkele tips omtrent I&D in de praktijk. Kanchan Rocha (Head of Region Vlaanderen Becode) en Nabil Bazsaz (HR People Partner Telenet) delen hun ervaring hoe zij in hun organisatie dit topic aanpakken en gaan met veel plezier in op jullie vragen  

 

>> Ja, ik schrijf mij in voor deze HR Breakfast Session.

 
 

7 december - 9u tot 10u - Ilse Rasschaert en Catherine Apers

Mensgericht Digitaliseren, een mythe doorbroken

Echt zinvolle transformatie

Wat als digitalisering een ideale opportuniteit is om op een andere manier te ondernemen? Met focus op dingen die er écht toe doen voor de betrokken werknemers, klanten, partners,…  

Hoe een transformatieproces in uw onderneming succesvol organiseren mét en voor mensen, vanuit zingeving en visie? In dit webinar horen we het verhaal van een onderneming die een digitalisatieproces letterlijk en figuurlijk heeft mee gemaakt, vanuit menselijke interactie. 

 

Sprekers: 

·       Ilse Rasschaert, Expert organisatieontwikkeling 

·       Catherine Apers, Doctor in de Arbeids-en Organisatiepsychologie 

·       Externe spreker uit één van onze partner ondernemingen, interview door Caroline Van Keymeulen  

 

>> Ja, ik schrijf mij in voor deze HR Breakfast Session.