Maakt uw werk/werkgever u gelukkig?

Programma

  • Doorlopend vanaf 18u30 tot 20uvrije toegang tot posterbeurs

Cursisten van het postgraduaat HRM lichten hun praktijkproject toe en laten zien wat er vandaag leeft als HRM-vraagstukken in bedrijven. We voorzien broodjes om de eerste honger te stillen.

  • 20u tot 21u15: 'Maakt uw werk/werkgever u gelukkig?' door Prof. Lieven Annemans

Hoe essentieel is een goede job voor een gelukkig leven? Professor Lieven Annemans, gezondheids- en welzijnseconoom aan UGent, onderzocht deze vraag in het kader van het NN-UGent Nationaal Geluksonderzoek en kwam hierbij tot enkele opmerkelijke vaststellingen. Zo blijkt dat tevredenheid met de job, los van het inkomen, een zeer belangrijke impact heeft op ons algemeen geluksniveau. Hij onderzocht ook wat werkgevers kunnen doen om een bedrijfsklimaat te creëren dat het geluk van hun medewerkers kan opkrikken. In deze inspiratiesessie deelt hij zijn expertise met u, zodat u er verder mee aan de slag kan!

  • 21u15 tot 22u: u krijgt de gelegenheid om kennis te maken met andere deelnemers bij een drankje

Door wie? 

Prof. Lieven Annemans is hoogleraar in de gezondheids- en welzijnseconomie aan de UGent. Hij ging in het ‘NN-UGent Nationaal Geluksonderzoek’ op zoek naar wat de Belg gelukkig maakt. Annemans schreef de boeken ‘De prijs van uw gezondheid’ (2014) en ’Je geld of je leven in de gezondheidszorg’ (2016). Hij is ook auteur van meer dan 250 internationale wetenschappelijke publicaties over gezondheidseconomie, en komt als deskundige regelmatig aan het woord in Vlaamse media.

 

 

Voor wie?

HR-medewerkers en (people) managers. 

Inschrijven mogelijk tot woensdag 25 maart