Spreekvloeiendheid
Ben je logopedist of psycholoog? Heb je specifieke interesse voor vloeiendheidsstoornissen en voldoende professionele ervaring (een case-load van minimum 6 uur per week)? Wil je samen met collega's nadenken over een casus en zoeken naar oplossingen? Sluit je dan aan bij de intervisiewerkgroep.
We willen je graag verzekeren dat alle bijscholingen en studiedagen coronaproof georganiseerd worden. We houden steeds rekening met de op het moment geldende richtlijnen van de overheid. Alle ingeschreven deelnemers worden via e-mail op de hoogte gehouden over mogelijke wijzigingen in het programma, eventuele annulaties of verplaatsingen en over de betalingsvoorwaarden.
Heb je nog vragen? Mail ons dan gerust.
Inhoud
Klinisch redeneren en ‘evidence based’ handelen zijn competenties waarin elke therapeut dagdagelijks groeit door zijn praktijkervaring en door bijscholing. Van onschatbare waarde zijn de momenten waarop therapeuten feedback van elkaar kunnen krijgen. Samen nadenken over een ingebrachte casus van één van de deelnemers leidt tot een verdieping van de eigen praktijk. Intervisie is hiervoor de ideale manier van werken.
Programma
Er worden zes bijeenkomsten per academiejaar voorzien. Ingebrachte casussen worden via de incidentmethode behandeld. De groep denkt na over één casus volgens de vijf fasen van deze methode. Leden stellen minstens één keer per jaar een eigen cliënt in de groep voor en zijn maximaal aanwezig met een actieve ervaringsgerichte instelling. Casussen van vorige bijeenkomsten worden opgevolgd.
Doelgroep
Stottertherapeuten die minimaal 6 uur stottertherapie per week geven.
Lesgevers

