Inhoud

Je maakt kennis met de vier/vijf dimensies van de relationele werkelijkheid, met contextuele basisbegrippen zoals loyaliteit, parentificatie, (de)legaat,… en met de contextuele grondhouding meerzijdige partijdigheid.

Er wordt gewerkt met variabele oefeningen, beeldmateriaal, tekst … Je krijgt bovendien de kans dit kader in te oefenen en toe te passen op situaties uit de eigen professionele praktijk en/of de eigen relationele context. De verbinding met en de herkenning in de eigen relaties is nooit afwezig.

Tenslotte word je geïntroduceerd in het werken met een genogram als instrument om de relationele werkelijkheid in beeld te brengen.

Deze introductie is de ideale opstap naar het postgraduaat Contextuele en systemische counseling.

Programma

  • Dag 1: kennismaking, situering van het contextueel kader, taxatie van de relationele werkelijkheid op vier/vijf dimensies
  • Dag 2: contextuele basisbegrippen, het contextueel proces en meerzijdige partijdigheid
  • Dag 3: loyaliteit en parentificatie
  • Dag 4: het genogram, verbindend werken en integratie van opgedane inzichten

Doelgroep

Mensen werkzaam in hulpverlening, onderwijs, human resource, (brede) gezondheidszorg …) en/of houder van een diploma in een menswetenschappelijke richting. Werkervaring  is dus niet noodzakelijk, motivatie om dit denkkader te leren kennen wel.

Denk je aan een introductie contextueel werken op maat, of wil je inschrijven als team, neem dan gerust contact met de verantwoordelijke om de mogelijkheden te bespreken.

Lesgever

Eddy Vandersteene