Inhoud

In september 2019 zijn we gestart met het nieuwe curriculum. Dit academiejaar hebben de studenten reeds een paar dagen observatiestage. Vanaf volgend academiejaar zullen de vernieuwingen voor het eerst sterk voelbaar zijn in de organisatie van de stages. De studenten uit schijf 2 zullen in het najaar voor het eerst gaan ‘werkplekleren’.
 

We waarderen hierbij ten volle jullie belangrijke bijdrage in de coaching en begeleiding van onze studenten in hun professionele groeiproces. In de vernieuwing staat de expertise van stagediensten dan ook centraal. We kiezen resoluut voor een betere match tussen jullie aanbod, de noden van de student en de vereisten vanuit de opleiding. 
 

Benieuwd hoe we dit concreet zullen organiseren? Dan hopen we jullie talrijk te mogen ontmoeten op ons stagementorenevent.
 

We willen jullie informeren over de vernieuwingen en tijdens korte workshops kennis laten maken met de begeleiding en de evaluatie in het nieuwe concept. We verwelkomen jullie voor een verkort avondprogramma op dinsdag of een vormingsdag op donderdag.

Avondprogramma

18.15 u. - 19.00 u.  Onthaal met broodjes
19.00 u. - 21.00 u. Samen op weg in de vernieuwingen van onze stagewerking
21.00 u. - 22.00 u. Afsluitende drink

Vormingsdag

7.45 u. - 9.00 u. 

FACULTATIEF: 'Start to breathe' - Hilde Van den Hooff

Voor wie de files voor wil zijn en de dag op een ontspannen en inspirerende manier wil starten, bieden we een sessie ‘Start to breathe’ aan. In deze sessie zorgt bewustwording van jouw ademhaling en het oefenen van een rustige diepgaande ademhaling voor maximale focus. Aansluitend bieden we een gezond ontbijt aan om de dag vol energie te starten.

Je hebt voor deze sessie geen speciale kledij nodig.

Voor wie niet de sessie ‘Start to breathe’ volgt:
8.30 u. - 8.50 u. Onthaal met koffie of thee
9.00 u. - 11.00 u.

Samen op weg in de vernieuwingen van onze stagewerking

  • Verwelkoming - Karen D'haeseleer en Griet Desmet
  • Motivatie: moeten versus willen - Hermina Van Coillie
  • Uitreiking van 'De Gouden Klaver' aan een stagedienst met een mooi initiatief om voor een positief leerklimaat te zorgen

Aansluitend workshops met als thema's leren, begeleiden en evalueren:

  • Het matchingsgesprek waar de noden van de student afgestemd worden op het aanbod van  de stagedienst.
  • Info over ons digitaal platvorm in functie van feedback
  • Wijze van evalueren
11.15 u. - 12.30 u. Workshop ronde 1
12.30 u. - 13.30 u.  Lunch
13.30 u. - 14.45 u.  Workshop ronde 2
14.45 u. - 16.00 u. Workshop ronde 3
16.00 u. Einde vormingsdag

Doelgroep

Stagementoren: je bent een actieve stagementor of wil graag in de toekomst studenten van de opleiding logopedie begeleiden

Lesgevers

Hermina Van Coillie

Zij  is onderzoeksexperte in het Securex studiecentrum, HR Research. Motivatie is de rode draad doorheen haar werk. Ze specialiseerde de afgelopen jaren in thema’s zoals vergrijzing en langer werken, duurzame inzetbaarheid, motivatie op de werkvloer en leiderschap.

Griet De Smet: opleidingshoofd
Karen D’haeseleer: opleidingscoördinator

An Lippens: stagebureau en docenten opleiding

Nadja Brocatus: stagebureau en docenten opleiding

Lynn De Conseth: stagebureau en docenten opleiding
Justine Grymonprez: stagebureau en docenten opleiding
Kathy Holvoet: stagebureau en docenten opleiding

Hilde Van den Hooff

Zij is docente ‘Religie, Zingeving en Levensbeschouwing’ en docente ‘Ethiek in de gezondheidszorg’ aan Arteveldehogeschool. Daarnaast is zij systeemtherapeut en yogaleraar.

Sabine De Muynck

Zij is docente verbonden aan de opleiding Educatieve Bachelor voor secundair onderwijs. Zij is stagebegeleider en I-coach, begeleider Mentortraining en BOOST-nascholing (vormingsaanbod vanuit  de opleiding secundair onderwijs).