Inhoud

Vele jaren na zijn boek 'Rond Leiderschap. De brug tussen wetenschap en praktijk', neemt Patrick Vermeren ons op sleeptouw in een verhaal over mythes, gedeeltelijke waarheden en betrouwbare kennis. Het moet ons helpen een evenwicht te vinden tussen je plek innemen als leidinggevende en je mensen meenemen door hen te betrekken. Hij zal het met ons hebben over vrij recente begrippen zoals psychologische veiligheid en hoe dit te rijmen met een rol als leidinggevenden. Hoe ga je om met paradoxen dat mensen psychologische veiligheid nodig hebben, maar dat je soms toch milde straffen moet uitdelen. En wat gebeurt er dan met die psychologische veiligheid? 

Doelgroep

Ledinggevenden uit de sociale, publieke en gezondheidszorg. Ook leidinggevend uit de profitsector zijn welkom.

Spreker


Patrick Vermeren is sinds 1996 actief als Consultant – Trainer – Coach. Sinds hij verbonden is aan PerCo adviseert hij HR professionals en begeleidt hij groepen en individuen op vlak van leiderschap, coaching en faciliteren van besluitvormingsprocessen in groep (participatie). Daarnaast begeleidt hij ook CEO’s, dircom-leden, managers en ‘high potentials’ via opleiding en persoonlijke coaching.
Hij is ondertussen erg bekend voor zijn open trainingsprogramma’s “Masterclass Coaching” en “Masterclass Group Facilitation” waarover u meer info vindt op onze website.
Patrick is (mede)auteur van diverse (wetenschappelijke) artikels. Hij publiceerde ook meerdere boeken  waarvan reeds één handboek is uitgegeven in drie talen (N/Fr/Eng): Rond leiderschap. De brug tussen wetenschap en praktijk. Diverse hogescholen gebruiken het intussen als standaardwerk.