Programma

De overvloed aan kookprogramma’s en zelfs kookzenders hebben de wereld van de catering ingrijpend veranderd. Klanten verwachten kunstwerkjes op hun bord. Recepties zijn vanaf heden kleine walking dinners. Het toastje is out, we verwelkomen nu het gesofisticeerde glaasje en kleine bordje. En wat te denken van de toenemende vraag naar glutenvrije voeding en de vele andere diëten. Catering vaart een nieuwe koers en dankzij onze masterclass ben je weer helemaal bij. 

Henk Verhaest, CEO van Gourmet Invent, zal met jou doorheen het financiële en logistieke aspect van de catering wandelen. 

Daarna neemt Food trendwatcher Eric de Wagenaere het van hem over om de evolutie van de catering business en alle opkomende food trends te belichten. 

Welke plek de catering ook inneemt, belangrijk is dat niveau, samenstelling en kwaliteit van het culinaire onderdeel passen bij de uitstraling van het evenement.   Ook de cateringvorm waarvoor je kiest (brunch of lunch, uitgeserveerd diner of buffet, borrel of high tea et cetera) moet passen in het geheel voor wat betreft duur, timing, kwaliteit en kwantiteit.

Door wie? 

Henk Verhaest is helemaal thuis in de markt van food & hospitality. Als voormalig CEO van Gourmet Invent was hij de cateraar van Vorst Nationaal, Flanders Expo, de Stadsschouwburg Antwerpen, KAA Gent, Gent ICC,... Verder ontfermde hij zich over ad-hoc projecten zoals de Europese top in 2010, het EK voetbal Euro 2000, Tour de France, Waregem Koerse,... Henk weet welke leveranciers en partners ‘matchen’ met welk event. Hij is ook board member van de ‘European Party Catering Association’.

Eric de Wagenaere  studeerde voor meubelmaker en werkte bij Volvo Cars. Maar zijn drive voor food & hospitality bracht hem er toe een eigen restaurant te beginnen "Coeur d'Artichaud". Hij bouwde dit verder uit met 'Event-catering', en werd hiermee een sterk merk.  Vandaag, als voorzitter van 'Leaders club', is Eric één van de sterkste personen i.v.m. concepten, maar ook in het aanvoelen van de markt.  Hij wordt door velen gevraagd om zijn inzichten in de evolutie van de catering toe te lichten en daar willen we graag getuige van zijn tijdens onze masterclass.  

Voor wie?

De masterclasses worden aangeboden aan zowel oud-studenten als eventprofessionals. Dankzij de receptie nadien is er bovendien gelegenheid tot netwerking met professionals uit de sector.

Benieuwd naar andere masterclasses Event Academy? 

Klik snel door naar: 

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven!