Programma

De nieuwe wereld van werk gaat over i-deals, jobcrafting, tijds- en plaatsonafhankelijk werken, anders feedback geven en verlonen, anders leren en een ander soort loopbanen. 

Zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk aan het werk houden lukt enkel als werknemers hun werk mogen personaliseren. Organisaties die aantrekkelijk willen blijven, vernieuwen hun kijk op de invulling van werk. Ze ontwerpen de jobs niet voor, maar samen met hun medewerkers. Krijg inzicht over hoe controle over de job plaats inruilt voor betrokkenheid, hoe je medewerkers inspireert om hun werk zelf te boetseren, hoe je ruimte geeft en engagement terugkrijgt. Je leert over wat mensen écht beweegt in hun werk en hoe slimme organisaties daar al op inspelen.

Deze masterclass geeft u een  betere inkijk in 'de making of…' van het boek 'Personaliseren van Werk. Mythes en feiten' en in de inspirerende ideeën die mee aan de basis liggen van dit werkstuk. Deelnemers krijgen na de afloop van de masterclass het boek gratis aangebonden.

Door wie? 

Frank Vander Sijpe leidt het Securex-team HR Research, dat absenteïsme, stress, personeelsverloop en motivatie bij werknemers en hun leidinggevenden onderzoekt. Hij specialiseerde zich in trends op de arbeidsmarkt en de invulling van werk en werken in de toekomst.

Lien Vossaert is doctoraatsstudent aan de vakgroep Personeelsbeleid, Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Universiteit Gent. In haar onderzoek focust ze op de omstandigheden waaronder het personaliseren van werk bijdraagt tot het realiseren van bedrijfsresultaten én jobs die gelukkig maken.

Voor wie?

HR-medewerkers en (people) managers. 

Benieuwd naar andere masterclasses Human Resources Management? 

Bekijk hier het overzicht van ons volledige aanbod masterclasses Human Resources Management.

Voor meer informatie omtrent een masterclass in het bijzonder, klik door naar: 

Inschrijven

Inschrijven kan hier.

Opgelet: inschrijven kan tot 17/12.