Programma

Data zijn belangrijk. Niet enkel voor marketingdoeleinden of analyse, maar ook om de positie van je organisatie vrijwaren. Afhankelijkheid van data-leveranciers kan de groei beinvloeden. En hoe zit het dan met de beschikbare ‘open’ data in het veld? Wat is nog betrouwbaar? In deze masterclass gaan we op zoek naar uitdagingen en hefbomen, en waar openheid en (on)afhankelijkheid elkaar kruisen.

Door wie?

Bart Rosseau is Diensthoofd Data en Informatie van de Stad Gent. Hij is een van de open data-pioniers in België, en actief in verschillende Europese netwerken en projecten rond data en stedelijke uitdagingen.

In de toenemende aandacht die er is voor data en het potentieel ervan, wijst hij ook op de wijzigende rol van overheden, de druk die er is op bestaande wettelijke en ethische kaders, en waar we als individu en (informatie)professioneel het verschil kunnen/moeten maken.

Voor wie?

  • Chief Information Officers, communicatiedeskundigen, stafmedewerkers,... die het management en de organisatie adviseren op vlak van informatiemanagement
  • Lean professionals, proces consultants, projectmanagers,... die informatieprocessen en -systemen optimaliseren en aligneren met de organisatiestrategie

Benieuwd naar andere masterclasses Kennis- en informatiemanagement? 

Bekijk hier het overzicht van ons volledige aanbod masterclasses Kennis- en informatiemanagement.

Voor meer informatie omtrent een masterclass in het bijzonder, klik door naar: 

 

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven!