Programma

De werkplek in de 21e eeuw gaat gebukt onder cognitieve overlast (de menselijke beperking om de overvloed aan informatie te kunnen verwerken), tijdsverspilling bij het zoeken en proberen vinden van relevante informatie en onzekerheid over de kwaliteit en dus betrouwbaarheid van de beschikbare informatie en navenante beslissingen. Er valt nog heel wat productiviteitswinst te halen uit het doordacht omgaan met informatie en kennis, mits organisaties een cultuur invoeren waarin kennis centraal staat! Dit vereist onder meer meet- en sturingsprocessen omtrent hoe men met informatie en kennis omgaat, en niet louter een zogenaamd kennisbeheerssysteem. Ontdek een nieuwe manier van samenwerken, ontdek de kracht van de Digitale Werkplek: 

  • Hoe richt je de digitale samenwerkingsruimte in zodat de aanwezige informatie optimaal gebruikt wordt?
  • Hoe ga je om met de digitale informatie-overdaad in uw organisatie?
  • Hoe verhoog je de productiviteitswinst van je organisatie door informatie- en kennisbeheer te optimaliseren voor je medewerkers?
  • Hoe meet je het gebruik en het effect van informatie en kennis?

Door wie? 

Philippe Leliaert is zelfstandig consultant op het gebied van kennis- en veranderingsbeheer. Hij is als Independent Professional (iPro) verbonden aan Knowliah, een Vlaamse KMO die trendsetter is op het gebied van informatie- en kennisbeheer. Voordien werkte hij gedurende 7 jaar als intern auditor, waarbij hij vaak geconfronteerd werd met de vraag wat het zo moeilijk maakt voor mensen om te veranderen. Sindsdien focust hij zich op leerprocessen, samen-werken en het valoriseren van kennis.

Voor wie?

  • Chief Information Officers, communicatiedeskundigen, stafmedewerkers,... die het management en de organisatie adviseren op vlak van informatiemanagement
  • Lean professionals, proces consultants, projectmanagers,... die informatieprocessen en -systemen optimaliseren en aligneren met de organisatiestrategie

Benieuwd naar andere masterclasses Kennis- en informatiemanagement? 

Klik snel door naar: 

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven!