Programma

  • Hoe stimuleert de werkomgeving de kennisontwikkeling?
  • Hoe zorg je dat de werkplek van je medewerkers zorgt voor optimale kennisuitwisseling en informatiedoorstroming?
  • Hoe zorg je dat het fysieke samenwerken het digitale samenwerken ondersteunt en vice versa?
  • Hoe optimaliseer je de werkruimte van de medewerkers zodat ze optimaal kunnen renderen?

Organisaties stellen hun functioneren steeds meer in vraag en zijn op zoek naar een werkomgeving die de samenwerking in de organisatie  ondersteunt en de kennisuitwisseling optimaliseert. De moderne werkomgeving wordt een hub waar teamleden elkaar ontmoeten, vergaderen, brainstormen, bijpraten, koffiedrinken, eten, zelfs ontspannen. We zetten alles in het werk om een landingsplek te creëren die de fysieke ontmoetingen van onze virtuele teams optimaal ondersteunt en terwijl kan dienen als een signaal naar potentiële werknemers.

Tijdens deze masterclass gaan we op zoek naar de relatie tussen de werkomgeving en de kennisuitwisseling. We vertrekken vanuit de basisprincipes van de strategische werkplekontwikkeling en maken de koppeling met kennisbeheer en ontwikkeling. We bestuderen de eigenschappen van een werkomgeving waarin keuzevrijheid centraal staat en wordt gebruikt als een motor om de ontplooiing van onze samenwerking te optimaliseren. We leggen de link met het nieuwe werken en bekijken de impact van infrastructuur, databeheer en menselijk gedrag.

Door wie? 

Anton Maes is een organisatiepsycholoog en expert in veranderingsmanagement en strategische werkplekontwikkeling: het ontwikkelen van werkomgevingen op maat van de gewenste cultuur en strategie van een organisatie. Hij heeft een achtergrond als communicatiespecialist en ontwikkelde de afgelopen jaren werkplekconcepten op maat voor zowel grote ondernemingen als voor de overheid. Hierbij legt hij de focus vooral op het begrijpen en bijsturen van het gedrag van gebruikers. Anton hecht erg veel belang aan een evidence based benadering en dit vertaalt zich in contacten met universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra zoals het CFPB in Delft. Hij is een enthousiast spreker en ervaren lesgever. Sinds 2010 is hij bezieler van het consultancybedrijf brainmove dat reeds talloze grote organisaties heeft begeleid op weg naar een nieuwe werkomgeving gekoppeld aan een andere manier van werken.

Voor wie?

  • Chief Information Officers, communicatiedeskundigen, stafmedewerkers,... die het management en de organisatie adviseren op vlak van informatiemanagement
  • Lean professionals, proces consultants, projectmanagers,... die informatieprocessen en -systemen optimaliseren en aligneren met de organisatiestrategie

Benieuwd naar andere masterclasses Kennis- en informatiemanagement? 

Bekijk hier het overzicht van ons volledige aanbod masterclasses Kennis- en informatiemanagement.

Voor meer informatie omtrent een masterclass in het bijzonder, klik door naar: 

 

Inschrijven

Schrijf je hier in.