Inhoud

Als ergotherapeut in een voorziening voor personen met een verstandelijke beperking sta je mee in de frontlinie om de bewoners zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze coronatijden. De vertrouwde werking staat op zijn kop en het is blijvend zoeken naar een evenwicht tussen veiligheid, zorg en welzijn.

We horen graag waar jullie tegenaan lopen tijdens deze coronacrisis. Vragen zoals ‘welke therapieën bieden we aan?’, ‘hoe behouden we het contact met de familie?’, ‘hoe houden we rekening met het welzijn van de bewoners?’ en ‘hoe gaan we om met angst bij bewoners/familie/team?’, zijn maar enkele voorbeelden van zaken die aan bod kunnen komen.

Rond dit thema komen we graag twee middagen online samen om in gesprek te gaan met elkaar. Johanna Descamps zal de gesprekken begeleiden.

We starten graag met de sessie om 12u30 en ronden af tegen 13u45. We ontmoeten elkaar tijdens een online Teams-vergadering. Via een link, die jullie best openen in webbrowser Chrome of Firefox, kan je gemakkelijk deelnemen. Voorzie wel een goede internetverbinding en een computer met microfoon en camera. Als je dit graag even op voorhand uittest, kan je mailen naar leen.bouckaert@arteveldehs.be om een testmoment te plannen.

Je inschrijving is persoonlijk, dit betekent dat er per inschrijving één iemand aan de computer zit en deelneemt aan het gesprek. Wil je met meerdere mensen vanuit je organisatie aansluiten? Dan kan je elk inschrijven en elk voor een computer zitten.