Schoonspringen van de (gratis) bovenste plank

Inhoud

Deze opleiding bestaat uit 6 modules:

Module 1: Ontwerpen en toepassen van een huisstijl
In de eerste les gaan we een eigen huisstijl voor jouw al dan niet fictieve organisatie bepalen. Dit houdt o.m. in dat we een logo ontwerpen. Op basis daarvan maken we een aantal afgeleiden: briefpapier (evt. sjabloon maken in Word?), naamkaartjes, ... Tot slot leren we ook een eenvoudig grondplan ontwerpen.

Module 2: Een eigen website maken
Zonder ons te laten leiden door enige kennis van zaken ontwerpen we in enkele muisklikken een website voor onze organisatie, uiteraard vertrekkend vanuit de huisstijl.

Module 3: Snelle originele presentaties maken
Iedereen van jullie kan ongetwijfeld omgaan met PowerPoint. Jammer genoeg wordt dit overigens uitstekende product van Microsoft steeds meer met minachting bekeken: te weinig mogelijkheden, te weinig flashy, te weinig sexy, gewoon te weinig. Er zijn steeds meer alternatieven op de markt. Te downloaden, te betalen, maar gelukkig ook een groot aantal gratis online te gebruiken. We zetten er enkele op een rijtje.

Module 4: Opstellen en verwerken van enquêtes
We hebben een site, we hebben een eigen herkenbare stijl, we hebben misschien zelfs al wat promomateriaal. Wat we nu nog nodig hebben, zijn klanten. Om onze doelgroep preciezer te kunnen omschrijven en benaderen, gaan we een enquête opstellen en uitsturen.

Module 5: Infographics en brochures
Infografieken maken is eigenlijk bijzonder eenvoudig. Op voorwaarde dat je de juiste tools hebt. En bovenal, op voorwaarde dat je ook iets te vertellen hebt. Wat geen probleem kan zijn, want je hebt net een enquête afgenomen. Met die gegevens gaan we ook aan de slag in een brochure.

Module 6: Maak eens een filmpje
We gaan zelf een (promotie- of instructie-)filmpje maken. Dat kan een gewoon filmpje zijn, gemaakt met een digitale camera of zelfs een smartphone. Dat kan ook een tekenfilmpje zijn, of een stop motion movie. En wie weet kies je zelfs voor een instructiefilmpje. Op elk potje past een tooltje …

Tools

Canva – Wix – Floorplanner – Piktochart – Powtoon – Wordpress – Onlinelogomaken – Survio – Spark – Emaze – Issuu – Surveymonkey – Sketchup – …

Doelgroep

Startende ondernemers in bijberoep, vrijwilligers van vzw’s, gewoon iedereen met veel projectideeën maar weinig geld.

Doelstellingen

Na deze opleiding ken je

  • De basisprincipes voor een goede huisstijl
  • De basisprincipes van een goede website
  • Tips voor het kwalitatief promoten van een dienst/product

Na deze opleiding kun je

  • Je eigen digitale ideeën in kaart brengen en uitwerken
  • Je dienst/product in de markt zetten zonder grote investeringen
  • Snelle (goedkope) online oplossingen vinden voor (dure) problemen

Lesgever

Denis De Bruyne

  • Docent in de opleidingen Office Management, International Office Management en Graduaat Marketing- en Communicatiesupport aan de Arteveldehogeschool in Gent.
  • Een stevige rugzak ervaring in de bedrijfswereld: journalistiek, projectbeheer, communicatie, internet, …
  • Zweert bij het adagio ‘Kennis is macht. Kennis delen is meer macht. Kennis doorgeven is de ultieme macht.’