Sleutelen aan het vliegtuig, terwijl het in de lucht is: organisatiedesign

Organisatiedesign omvat alle aspecten van het organiseren en ontwerpen van je organisatie. In vogelvlucht gaan we in op aspecten van organisatiedesign zoals strategie, structuur, systemen, cultuur én bekijken we hun onderlinge samenhang  en impact op wendbaar werken, vertrekkende vanuit de eigen context waarin jij werkt. Het ontwerp bepaalt mee hoe deze elementen elkaar onderling gaan versterken en hoe de inrichting van je organisatie al dan niet aansluit bij de noden en uitdagingen die niet meer weg te denken zijn uit deze tijd. De centrale vraag is dan ook ‘wat kunnen we leren van de veranderingen die we al hebben meegemaakt en waar willen we met onze organisatie in terechtkomen?’

Inhoud

Op een praktijkgerichte manier methodische competenties verwerven zodat je én zorg kan dragen voor je dienstverlening én grondiger kan sleutelen aan de fundamenten van je organisatie.

We beogen volgende doelen:

  • Overzicht en handvaten binnen organisatiedesign
  • Inzichten en uitwisseling over waar en hoe te beginnen

Doelgroep

Organisatiedesign staat open voor iedereen die wil kijken naar hoe organisaturen de visie en doelen van een organisatie mee kunnen ondersteunen (of tegen werken) en hoe we in het ontwerp van organisaties rekening kunnen houden met nieuwe inzichten en maatschappelijke ontwikkelingen. 

Lesgever

Ida Veldeman combineert in haar loopbaan management en consultancy expertise in profit en non profit. Ze is actief als zelfstandig trainer, consultant  en coach en als docent en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool. Als onderzoeker werkte ze mee aan een aantal projecten met focus op de rol van de leidinggevende. Zo nam ze deze insteek mee in een project rond het Nieuwe Werken ism Vlerick Management School en aan een project met focus op de rol van de leidinggevende en het team bij re-integratie na Stress en Burn-out.