Programma

Dag 1

Aan de hand van een Quiz zullen we de basiskennis van de kraamperiode overlopen. Eline Tommelein zal uitleggen hoe we de kwaliteit van kunstvoeding kunnen inschatten, zodat we voldoende kennis hebben om de juiste kunstvoeding te adviseren. De mogelijke voedingsallergenen bij een pasgeborene zullen ook door Eline besproken worden.

Dag 2

Dr. De Cono zal een overzicht geven van het vaccinatieschema, maar zal dit in een breder perspectief benaderen. Een gezonde slaap van de baby, de droom van iedere ouder? Je krijgt heel wat tips en trics voor een gezonde slaap van de baby.

Dag 3

Tijdens een kraamperiode krijgen we zoveel vragen over Papels en Pustels, Dr. Van Haver zal toelichten wat we ermee kunnen doen.

Iedere ouder wenst de beste producten te gebruiken bij de verzorging van de baby! Maar… zijn alle producten zo onschuldig? De invloed van hormoonverstorende stoffen wordt besproken door Greet Schoeters.

Dag 4

Een kraamperiode is lang niet zo rooskleurig…De overgang van vrouw naar moeder is groot, voor sommige vrouwen een hele aanpaasing. Sofie De Mulder bespreekt de psychologische begeleiding in deze bijzondere periode.

Dag 5

Nieuw leven en dood staan soms dicht bij elkaar. Het doormaken van een miskraam, een kindje veel te vroeg in de zwangerschap verliezen. Het overlijden van een baby maakt ouders wel heel kwetsbaar.  Manu Keirse zal ons toelichten hoe we ouders met zo’n intens verdriet kunnen begeleiden.

 

Tijdens deze 5 daagse bijscholing komen nog zoveel meer items aan bod. Aan de hand van casuïstiek zullen heel wat thema’s besproken worden, die regelmatig in de thuissituatie voorkomen. Aarzel niet om jou in te schrijven voor deze boeiende vorming!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Zowel pas afgestudeerde vroedvrouwen als vroedvrouwen die intra- en/of extramuraal werken zijn welkom! Maximum 24 personen worden toegelaten.

Lesgevers

Dr. Marlies Eggermont,

Dr De Cono,

Dr Van Haver, 

Eline Tommelein,

Manu Keirse,

Greet Schoeters,

Sofie De Mulder,

Angélique Coppens,

Karolien Willems.

Brochures