Burn-out aanpakken via interventietheater 

Nooit waren er meer Belgen langdurig afwezig op het werk!
Ben jij op zoek naar een manier om stress en burn-out op het werk te reduceren tot een aanvaardbaar niveau?
In een 5 daagse training leren we jou hoe je in een organisatie of bedrijf een proces kan opzetten om stress en burn-out concreet aan te pakken.  Om werk werkbaar te maken en te houden.  

 

BRRAND is een interactieve, coöperatieve methode om via participatie van alle medewerkers actief aan de slag te gaan om de werkcultuur en organisatie te optimaliseren. 

De kern van het proces is een interventietheater dat we met en voor personeelsleden maken. 

Programma 'Train de trainer' - 5 dagen

We gaan actief aan de slag met een beperkte groep in een opeenvolging van kaders en toepassingen. Omdat het belangrijk is om te ervaren hoe BRRAND werkt. 

Dag 1: Bespreken 

Bespreken: Hoe stel je een kerngroep samen die het ganse proces trekt en ondersteunt? Welke processen lopen er al in het bedrijf rond gezondheid en preventie? Hoe stemmen we daarop af? We vertellen je wat de basisprincipes van BRRAND zijn. 

Dag 2: Redigeren 

Hoe stel je een verhalen- groep samen en hoe kunnen die verhalen groeien naar een activerende voorstelling. We gaan actief aan de slag met je eigen materiaal en schrijven scenes voor interventietheater. 

Dag 3: Regisseren 

Van de scenes naar een voorstelling. Hoe kan ik regisseren, improviseren, het verhaal versterken met beeld? Je ontwikkelt te talenten als acteur en als regisseur. 

Dag 4: Acteren 

We geven een voorstelling en gaan dieper in op  de praktische en organisatorische elementen van een interventietheater voorstelling. Je neemt een rol op als moderator om de voorstelling te leiden. 

Dag 5: Nadenken en Doen 

Interventietheater doet mensen nadenken! Denken over jezelf, je team, je organisatie. Hoe kan je dat denkproces begeleiden en sturen om er zo veel mogelijk vernieuwende meer concreet haalbare ideeën uit mee te nemen.  

Hoe zet je die ideeën om in actie? 

 

Deze opleiding is echt iets voor jou als je: 

  • Echt wil inzetten op het reduceren van stress op de werkvloer. 
  • Als je gelooft in participatie en verbinding binnen organisaties. 
  • Als je geboeid bent door verhalen en ervaringen van mensen. 
  • Als je een proces wil begeleiden waarin mensen en structuren groeien en bijleren. 
  • Mee wil werken aan duurzame verandering. 
  • Als je nieuwsgierig bent naar BRRAND en aan de slag wil met team al of niet binnen je eigen organisatie of als facilitator in andere bedrijven. 

Verloop

Samen met andere cursisten volg je vijf volle dagen de sessies in Campus Sint-Annaplein in Gent. Sint-Annaplein Gent. 

Je krijgt zowel kaders aangereikt over procesbegeleiding als over het interventietheater. 

Deze kaders worden gevolgd met concrete oefeningen en trainingen. Met ... situaties hoe je dingen in een bedrijf aftast en bespreekt, scriptschrijving, regie voor interventietheaterscènes, moderatie, procesbegeleiding op drie niveaus enz. 

Opleiders 

  • Dominique Potier: teamlid BBRAND, docent en trainer  professionele ontwikkeling op de Arteveldehogeschool,  
  • Lucas Vandenbussche: theatermaker, 40 jaar ervaring met interactief theater en teamlid BBRAND, docent Arteveldehogeschool.