Inhoud

Burn-out is een samenspel van meerdere factoren. Het treft niet enkel de medewerker maar heeft ook zijn invloed op het team, de leidinggevende en de organisatie. Zowel preventie van als re-integratie na een burn-out is een verantwoordelijkheid van alle partijen.

Met deze studienamiddag willen we een aantal inzichten aanreiken die de re-integratie van medewerkers geconfronteerd met burn-out bevorderen en het welzijn op het werk verhogen. Er wordt een korte uiteenzetting gegeven over het proces en de resultaten van het onderzoek, en we nodigden Prof. Elke Van Hoof uit om vanuit haar expertise te spreken over dit thema.

Daarnaast wil deze studienamiddag je laten kennis maken met een interactieve methodiek die ingezet kan worden om het begrip voor elkaar te vergroten en de communicatie tussen medewerker, team, leidinggevende en organisatie geconfronteerd met burn-out op gang te brengen of ‘warm’ te houden.

Wie deelneemt aan de studienamiddag krijgt ook een exemplaar van het praktisch zakboekje voor medewerkers met burn-out, team, leidinggevende en organisatie, dat ontwikkeld werd op basis van de onderzoeksresultaten. 

Programma

13.00 - 13.30: Onthaal met welkomstkoffie
13.30 - 13.45: Inleiding en resultaten van het onderzoek
13.45 - 14.30: Presentatie door Prof. Dr. Elke Van Hoof
14.30 - 15.00: Pauze
15.00 - 16.30: Interactieve workshop onder leiding van Lucas Vandenbussche
16.30 - 17.30: Netwerkmoment met receptie

Doelgroep

Deze studienamiddag is bedoeld voor:

  • Iedereen die deelnam aan het Team@Work onderzoek
  • Iedereen die interesse heeft in het thema burn-out
  • Leidinggevenden, HR professionals, preventieadviseurs