Voeten en diabetes
Een persoon met diabetes wordt maar al te vaak geconfronteerd met voetcomplicaties. Hoe kan je als zorgprofessional deze problemen voorkomen en herkennen? Hoe kan je helpen in de behandeling? Naar wie moet je doorverwijzen?
We willen je graag verzekeren dat alle bijscholingen en studiedagen coronaproof georganiseerd worden. We houden steeds rekening met de op het moment geldende richtlijnen van de overheid. Alle ingeschreven deelnemers worden via e-mail op de hoogte gehouden over mogelijke wijzigingen in het programma, eventuele annulaties of verplaatsingen en over de betalingsvoorwaarden.
Heb je nog vragen? Mail ons dan gerust.
Inhoud
Diabetesvoet blijft een belangrijke chronische complicatie.
Je leert de diabetesvoet screenen vanuit zijn fysiopathologische invalshoek. Neuropatie, perifeer arterieel vaatlijden en stijfheid van gewrichten kan je opsporen door anamnestische vragen te stellen, de voeten gericht te inspecteren en een paar eenvoudige testen uit te voeren.
We gaan in op behandelingsmogelijkheden. Welke hulp kan jij bieden om bijvoorbeeld offloading te stimuleren en je patiënt toch actief te houden? Naar wie moet je doorverwijzen?
Waarom is de juiste keuze van kousen en schoenen door de cliënt zo belangrijk bij het voorkomen van wonden?
Met eenvoudige tips worden handvaten aangereikt hoe jij concreet aan de slag kan gaan.
Deze tweedaagse vorming is toegankelijk voor maximaal 20 personen.
Doelgroep
Zorgprofessionals
Lesgever
Sabine De Bruyne, kinesitherapeut, podoloog en diabeteseducator.
Sabine is lector aan Arteveldehogeschool in de bacheloropleiding podologie. Daarnaast is zij ook werkzaam als podoloog in het AZ Sint-Lucas te Gent, hoofdzakelijk in het team van de erkende diabetesvoetkliniek.