Inhoud

Je bent al een tijd als gezins-, context- of contextuele begeleider aan de slag. Regelmatig bots je op bepaalde zaken, loop je ergens in een begeleiding vast of heb je het gevoel in cirkels rond te draaien. Of je wilt gewoon jezelf verdiepen.

 

In deze supervisie zoomen we in op jouw casus die je inbrengt. We staan stil bij wat je in deze casus tegenkomt en wat ze met je doet. In hoofdzaak leggen we de focus op de hulpverleningsrelatie, waarbij uiteraard ruimte is voor andere elementen die van de begeleiding deel uit maken (bv. bepaalde problematieken). Samen wordt er gezocht naar handvatten waarmee je verder aan de slag kunt en die kunnen inspireren.

 

In een volgende bijeenkomst wordt er steeds teruggekoppeld. Tijdens de laatste dag komt iedereen voor een terugkoppeling aan de beurt.


Ook kan er aan de hand van welbepaalde thema’s gewerkt worden, afhankelijk van de vraag van de deelnemers. Deze supervisie biedt tevens de kans om de aangereikte leerstof uit de opleiding (gezinsbegeleiding of contextuele begeleiding) verder te integreren.


Er wordt met een gesloten groep gewerkt waarbij deelnemers verwacht wordt telkens aanwezig te zijn.

Voorwaarden

Een opleiding Gezinsbegeleiding of contextuele begeleiding gevolgd hebben (bij Balans of elders).

Doelgroep

Voor Gezinsbegeleiders, Contextbegeleiders, Leefgroepbegeleiders die met gezinnen werken en Counselors in de gezinsbegeleiding of contextuele begeleiding. Ook teamcoaches en -coördinatoren zijn welkom.

Lesgever

Ief Barbier