Werk je als audioloog binnen het domein van de hoortoestelaanpassing met kinderen of volwassenen en beschik je over een recent meettoestel? Wil je hierin nog meer expertise verwerven? Of zou je graag met dergelijke apparatuur van start gaan maar weet je nog niet welk toestel het meest aangewezen is voor jou?

Tijdens deze workshop ligt de nadruk op de hands-on training met actuele meettoestellen. Zowel de toepassing van real-ear-metingen als couplermetingen zullen hierbij aan bod komen.  Meerdere merken zullen vertegenwoordigd zijn.
 

INHOUD

Monika Baumann, audiology consultant (Duitsland), zal deze workshop leiden. Zij startte haar carrière in 1982 binnen de hoortoestelaanpassing en behaalde in 1997 haar master in de pediatrische audiologie. Zij bouwde heel wat ervaring op, zowel nationaal als internationaal. Sinds 1985 is elektroakoestische verificatie door middel van real-ear metingen, couplermetingen alsook RECD-metingen een deel van haar dagelijks werk. Op dit moment is haar voornaamste taak gericht op het trainen van audiologen. Zij specialiseerde zich hiervoor in de toestellen van de belangrijkste fabrikanten.

De workshop start met een korte theoretische inleiding waarbij de verschillende meettoestellen worden vergeleken.

Het grootste deel van de dag zal gaan naar het uitvoeren van metingen. Hiervoor is het mogelijk om zelf een meettoestel mee te brengen of gebruik te maken van de beschikbare toestellen.

De belangrijkste bedrijven zullen eveneens vertegenwoordigd zijn. Audiologen die nog niet beschikken over een meettoestel zullen de kans krijgen om kennis te maken met alle beschikbare mogelijkheden.  Anderen krijgen de mogelijkheid om gerichte vragen te stellen aan de experten.

De concrete invulling van de dag zal mee bepaald worden door de deelnemers zelf na invulling van een vragenlijst.

INSCHRIJVEN

De workshop is volzet. Je kan je niet meer inschrijven