Graduaat

Accounting Administration

120 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het graduaat Accounting Administration bestaat uit 120 studiepunten en 30 weken praktijk (projecten, labs, bedrijfsbezoeken en werkplekleren).  Je kan je diploma behalen in een tweejarig of een driejarig traject.

Het doel van deze opleiding is dat je vlot kan starten op de arbeidsmarkt, je heroriënteren na een aantal jaren werkervaring of je boekhoudkundige kennis verruimen omdat je als zelfstandige aan de slag gaat. Om dat te verwezenlijken, zetten we in op de volgende prioriteiten:

Vier pijlers en motiverende lessen

We dompelen je onder in de praktijk aan de hand van vier belangrijke pijlers die tijdens de opleiding aan bod komen: Accounting, Fiscaliteit, Administratieve organisatie en rapportering en Professionele skills. Wil je graag meer weten, dan vind je hier alvast de inhouden van deze pijlers. Kortom, onze ervaren docenten geven je alle skills en kennis mee die van jou een waardevolle accountingmedewerker maken.

Werkplekleren

Je wordt vanaf de eerste module uitgedaagd om bij te leren in reële werksituaties tijdens labs en werkplekleren. Learning by doing, zo mag je dit samenvatten. Daarnaast ga je aan de slag met authentieke oefeningen en opdrachten via de digitale leeromgeving. De theorie die je krijgt aangereikt staat volledig in functie van je beroepspraktijk.

Coaching

Je wordt intensief begeleid door je docenten, ook als studeren voor jou niet vanzelfsprekend is. Je krijgt extra toelichting, je kan vragen stellen en je leert bij van de vragen van je medecursisten. 

Elektronische leeromgeving

Dankzij de elektronische leeromgeving Canvas kan je altijd en overal je cursussen en lesmateriaal raadplegen en in contact blijven met medestudenten en docenten. Ook opdrachten die je maakt, dien je in via de leeromgeving. Je krijgt online feedback over je werk, zodat je er meteen mee aan de slag kan.

Portfolio

Je houdt vanaf de eerste module een digitaal werkplekportfolio bij. Daarin leg je je persoonlijke groei vast, aan de hand van werkstukken en reflectieverslagen.

Wil je graag weten welke studievakken je gaat krijgen en hoe de modules zijn opgebouwd? Ontdek snel het volledige opleidingsprogramma.