Graduaat

Accounting Administration

120 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties. Ideaal voor wie een sterke en snelle start wil maken op de arbeidsmarkt. Arteveldehogeschool biedt 10 graduaten aan. Ontdek hier alles over graduaten.

Als je volmondig "ja" kan zeggen op onderstaande vragen is een graduaatopleidings zeker iets voor jou!

Is het graduaat Accounting Administration iets voor jou?

Je houdt van cijfers. Je bent een onvermoeibare doorzetter. Je hebt oog voor detail. Je leert het liefst in de praktijk. En je bent die vlotte, multi-inzetbare en betrouwbare collega waar bedrijven naar op zoek gaan. Herken je jezelf? Dan is het graduaat Accounting Administration volledig wat je zoekt. Met deze opleiding kan je vlot starten op de arbeidsmarkt, je heroriënteren na een aantal jaren werkervaring of je boekhoudkundige kennis verruimen omdat je als zelfstandige aan de slag gaat. Operationele boekhouding is jouw ding, maar je wil geen saaie opleiding. Integendeel, je wil beroepsgericht studeren en met je digitale skills anderen het nakijken geven. Je bent stressbestendig, een echte teamspeler en bereid jezelf bij te sturen als dat nodig is. Je komt graag terecht bij een team, op bijvoorbeeld de financiële of boekhoudafdeling van een bedrijf of bij een kleiner accountantskantoor. 

Praktijk als hoogste prioriteit 

Kies je voor deze opleiding, dan stomen we je klaar als een echte accounting all-rounder.  De vier pijlers staan centraal en werkplekleren houdt het voor jou boeiend. Werkplekleren betekent dat je leert op school én op de werkplek. Learning by doing, dus. Dat gebeurt op twee manieren:

  • Werkplekleren in the field: Je gaat aan de slag op een real-life werkvloer en ontvangt daarbij continu feedback van je mentor. ‘Al doende leert men’, zo kan je het stellen. Zo worden onder andere de vakken computerboekhouden-basics en professionele communicatie georganiseerd.
  • Werkplekleren in the lab: hierbij ontwikkel je je competenties in authentieke situaties in een lab. Dat lab vindt plaats in praktijklokalen op de campus of in praktijkruimtes van het werkveld. Concrete cases uit het werkveld vormen de rode draad. Feedback in het lab krijg je van je coach. Het vak startbekwaamheid wordt via lab georganiseerd.

Je gaat onder begeleiding op zoek naar een relevante arbeidsomgeving om aan werkplekleren in the field te doen. Daarbij kies je zelf of je steeds bij hetzelfde bedrijf aan de slag gaat, of telkens ergens anders. Werk je al in de sector? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden werkplekleren bij je eigen werkgever. Aan het einde van de  opleiding kan je door je werkplekleren vaak nuttige ervaring aantonen aan je (toekomstige) werkgever door een portfolio of afstudeerproject. Ervaring op je cv? In the pocket!
De kers op de taart zet je met je stage. Gedurende 6 à 8 weken loop je stage bij een organisatie die jou inschakelt als voltijdse kracht in Accounting Administration. Je stage vind je door ons ruime netwerk en ook de kwaliteit van je stageplaats is gegarandeerd. Uiteraard mag je ook intensieve feedback verwachten.

Deskundige docenten

Onze docenten staan met één been in de praktijk of hebben vaak een eigen onderneming naast het lesgeven. Behalve hun vakkennis, brengen ze daardoor ook real-life cases mee. Klaar om door ons gedreven team als een echte professional klaargestoomd te worden? Of start je liever je eigen onderneming? Dat kan ook. Onze Idea Factory helpt je om je straffe idee uit te werken en een eigen bedrijf op te richten.

Onze voorzieningen

Leslocaties met alle denkbare comfort, dat mag je verwachten. Een callcenter voor het inoefenen van telefoongesprekken, overleglokalen en stille werkruimtes staan ter beschikking. Bovendien zijn er ook onze labs: speciaal hiervoor worden enkele leslokalen omgevormd tot gesimuleerde bedrijfslokalen.

Het verschil met de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement - Accountancy-fiscaliteit

Starten bij Accounting Administration? Dat betekent dat je gaat voor een flexibele, krachtige en beroepsgerichte opleiding waarbij werkplekleren en praktijk centraal staan. Er is een continue wisselwerking tussen de campus en de werkplek. Dat maakt de leerstof makkelijker om te verwerken. Combineren met je gezin of job? Dat kan perfect. Je kiest ervoor om de opleiding op twee of drie jaar af te ronden. Of je rekent op de aangeboden flexibiliteit om de opleiding te spreiden zoals jij dat wil. Je hoeft geen beroep te doen op je leerkrediet.

Een student die de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement - Accountancy-fiscaliteit start, opteert ervoor om zijn kennis van accountancy en fiscaliteit te combineren met een ruime bedrijfseconomische blik. Hij is de financiële vertrouwenspersoon van zijn klant. Deze opleiding is nog meer gericht op het adviserende en analytische aspect van een boekhoudkundige job.

Een bacheloropleiding telt 180 studiepunten (3 jaar, dagonderwijs). De opleiding Accounting Administration is na 120 studiepunten (2 of 3 jaar, afhankelijk van je traject) afgerond en biedt meer flexibiliteit.

Zou je op termijn graag een bachelordiploma behalen?

Dat kan na je graduaatsopleiding via een verkort traject (minstens 90 studiepunten of 1,5 jaar).